Australische silkyterriër

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Terriërs van het type dwerghond
Land van oorsprong Australië
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

In Sydney fokte men deze leuke hond met zijn zijdezachte vacht al begin vorige eeuw. Het betreft het geslaagde product van een kruising tussen de Australische en de yorkshireterriër. De hond was lange tijd alleen in Australië bekend, maar verwierf geleidelijk aan ook bekendheid in de VS en Engeland. Na 1960 kwam de silkyterriër op grotere schaal naar Europa. Op het eerste gezicht zou men snel de silkyterriër met de yorkshireterriër verwarren. De laatste is echter iets groter en sterker qua lichaamsbouw. Zijn vacht wordt tot 15 cm lang en wordt van kop tot staart met een scheiding in het midden gedragen. De staande V-vormige oortjes zijn in tegenstelling tot de yorkshireterriër niet langbehaard. Ook qua kleur en gezichtshaar zijn er verschillen. Terwijl bij de yorkshireterriër vanaf het achterhoofd tot aan de staart een staalblauwe streep zonder zwart of lichte bijkleuren gewenst, vertoont de silkyterriër daar lichter of donkerder grijs en roodbruin haar. Ook de scheiding kan grijs-, blauw of roodbruin zijn. Bij de yorkshireterriër wordt de kuif naar achteren gekamd en meestal in een staartje gebonden. Borst en voorpoten zijn bij beide rassen roodbruin, bij de silky zijn ook afwijkingen naar grijsblauw toegestaan. De silky heeft veel temperament en pit en is een goede waakhond. Tegenover zijn baasje en kinderen is hij vrolijk en aanhalig. De silky is geen keffertje en kan daarom ook heel gemakkelijk in de stad worden gehouden.

Een Australische silkyterriër opvoeden

De opvoeding van de Silky geeft over het algemeen weinig problemen, mits dit gebeurt met een tamelijk strakke hand.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Australische silkyterriër? Kijk dan op onze Australische silkyterriër opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 22,5-25 cm Gewicht: 4-5 kg Kleur: lichtgrijs, donkergrijs en roodbruin

Aard

De Silky is graag in de buurt van zijn huisgenoten. Men moet het voor lief nemen dat de Silky altijd bij u wil zijn. Dit houdt niet in dat de Silky niet een tijdje alleen in huis zou kunnen zijn, maar zodra u weer thuis bent, moet ze weer bij u kunnen zijn. De Silky is een grote kindervriend en zeer verdraagzaam ten opzichte van andere huisdieren. De opvoeding van de Silky geeft over het algemeen weinig problemen, mits dit gebeurt met een tamelijk strakke hand.

Beweging

Deze hond is gek op spelletjes, maar past zich ook aan wat minder beweging aan.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.