Hoe kies je een hypoallergene hond ?

Hoe kies je een hypoallergene hond ?


Tegenwoordig zijn er meer en meer mensen die een allergische reactie hebben. Het lijkt wel alsof mensen sneller een allergie krijgen. Voor mensen die van huisdieren houden, kan het heel moeilijk zijn om een huisdier te vinden als je allergisch bent.

Er bestaan dieren die goed te verdragen zijn voor mensen die last hebben van een allergie. Sommige dieren zorgen ervoor dat er minder allergenen in de lucht komen waardoor mensen minder last krijgen van een allergische reactie.

 

De symptomen van een allergische reactie

Wat zijn dan de symptomen van een allergische reactie door huisdieren?

  • Je krijgt last van een geïrriteerde huid die jeukt, of een uitslag
  • Je krijgt last van waterige ogen die ook beginnen jeuken
  • Je moet niezen
  • Je neus begint te lopen

Soms merk je pas na een tijd dat jijzelf of je kind allergisch is voor een huisdier. Ook al heeft je kind nog nooit een allergische reactie gehad, dan kan dat toch gebeuren zonder dat je er eigenlijk weet van had. Het is voor diereneigenaren moeilijk als je te horen krijgt dat je allergisch bent voor je huisdier, wil dat dan zeggen dat je nooit meer een huisdier kan houden?


Hoe krijg je een allergische reactie door huisdieren?

Vaak denken mensen dat ze allergisch zijn voor dierenhaar, en vooral hondenhaar. Normaal gezien ben je niet allergisch voor het dierenhaar zelf maar zijn het de allergenen die zich hechten aan de haren die de allergische reactie veroorzaken. Vaak zijn dat dan pollen van planten of bomen die zich aan de haarfollikel hechten.

Het is een goed idee om, als je een huisdier wil aanschaffen, eerst een langere tijd bij het dier te blijven: minstens een halfuur. Dan kan je zien of je een allergische reactie hebt op het dier zelf.

Gelukkig bestaan er ook hondenrassen die hypoallergeen zijn en er dus voor zorgen dat je geen last hebt van een allergie. Een paar rassen die goed zijn voor mensen met een allergie zijn: Chihuahuas, Portugese waterhonden, Bichon Frisés, poedels en Ierse terriërs.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Veerle Robijn

Ik ben allergisch aan o.a. mijn eigen hond EMO 4 maar leve de Nasonex en Xyzall !!!
Gelukkig blijft het bij niezen en een verstopte neus... en veel stofzuigen natuurlijk!


Een reactie plaatsen