Bichon frisé

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Bichons
Land van oorsprong België
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Van circustent tot in de koninklijke salon, de Bichon Frisé ( of Bichon à poil frisé ) was overal thuis. Volgens sommigen komt hij van de Kanarische eilanden, volgens anderen uit Spanje, of uit Frankrijk. Hij stamt gedeeltelijk af van Mediterrane Bichonnetjes. Zeelieden verkochten hem in havensteden over de hele wereld. In de 12e eeuw was dit ras bij de Italiaanse adel in trek en Hendrik III was dol op dit soort Bichonnetjes. In Frankrijk werd de Bichon Frisé dan ook de lieveling van de rijken, maar na de Franse Revolutie, toen de leefstijl veranderde, werd de Bichon circushond en moest hij kunstjes doen om de kost te verdienen. De rasnaam betekent 'krulharig schoothondje'. Hij is energiek en heeft een sterke persoonlijkheid.

Een Bichon frisé opvoeden

De opvoeding gaat over het algemeen probleemloos. De Bichon Frisé is een makkelijk en intelligent hondje dat graag leert en vriendelijk van aard is. Hij houdt van het gezin en doet graag mee met alles wat er gebeurt.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Bichon frisé? Kijk dan op onze Bichon frisé opvoeden pagina.

Uiterlijk

Maximale toegestane hoogte van de Bichon Frisé is 30 cm. Het gewicht van de Bichon Frisé is circa 4-6 kg. Kleur: Wit

Aard

De Bichon Frisé heeft een zeer vrolijk karakter. Hij is aanhankelijk, speels en leergierig. Zeer sociaal van aard en vedraagzaam en vriendelijk. De Bichon Frisé past zich makkelijk aan.

Beweging

De Bichon Frisé heeft niet veel beweging nodig maar als u hem meeneemt voor een fikse wandeling zal hij dat met plezier accepteren. Zowel in de tuin als in huis voelt deze hond zich goed. Hij past zich aan alle omstandigheden aan en dus ook aan de levensstijl van zijn baasje.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.