Een hond voor elke levensstijl

Een hond voor elke levensstijl
Wie in de stad woont, weet het wel. Het leven is er hectisch. Veel mensen hebben niet genoeg tijd om quality time door te brengen met een hond. Toch willen ook veel stadsmensen het gezelschap van een hond. Geen paniek! Ook bij deze levensstijl passen sommige honden perfect in het plaatje.

De perfecte hond voor je hectische levensstijl

Sommige honden hebben niet veel verzorging nodig, maar kunnen toch een prachtig huisdier zijn. Er zijn zoveel hondenrassen, en er is zeker en vast een ras bij dat bij je past. Eerst moet je zelf goed nadenken over wat je wil, en dan de hond zoeken die daar bij past. Sommige honden zijn zelfs enorm geschikt om in de stad te wonen, enkele voorbeelden:

Mopshonden bijvoorbeeld zijn heel schattig, klein, actief, slim en vriendelijk. Ze moeten niet vaak gekamd worden. Ze zijn heel sympathiek tegenover andere mensen of andere dieren. Mopshonden zijn heel makkelijk te onderhouden. Een gemak als je een hectisch leven leidt, maar toch het gezelschap van een hond wilt.

Poedels zijn ook heel slimme hondjes en eenvoudig te onderhouden. Ze hebben echter wel een sociaal leven nodig. Als je echter in de stad woont, zou dit geen probleem mogen vormen. Wandel 's morgens en 's avonds eens door de straat met je hond. Hij zal snel heel tevreden zijn.

Shih Tzu honden zijn hele kleine honden, maar ze hebben wel een eigen willetje. Hij is dol op gezelschap en ook dol op kinderen.

Tot slot is er de Labrador. Labradors zijn zowat de populairste honden die er bestaan. Ze zijn dan ook mooi, slim, lief en leuk! Ze zijn heel actief. Een labrador wordt echt een deel van de familie. Ze hebben een iets langere vacht en moeten dus iets meer gekamd worden dan een andere hond. Naast het kammen, en een dagelijkse wandeling zijn labradors heel eenvoudig om te onderhouden.

Kies niet zomaar voor een hond!

Je hebt een hectisch leven, niet veel ruimte en toch wil je een hond. Denk goed na over deze beslissing. Een hond is geen decoratie! Zelfs al zijn sommige honden makkelijk te onderhouden, toch heeft elke hond behoeftes. Elke hond heeft beweging nodig en voedsel, elke hond moet af en toe gekamd worden, ... Een hond zal toch wel tijd in beslag nemen, maar je krijgt er enorm veel liefde en gezelschap van terug!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

Eindelijk eens een artikel die ook vertelt welke rassen geschikt zijn voor het stadsleven. Ik woon in een appartement in de stad maar heb wel veel tijd. En een bazige kat. Ik veronderstel dat er dan nog meer hondenrassen in aanmerking komen. Wie kan mij adviseren ?

Luttiv

Havanesers zijn ook geweldige honden, graag altijd bij baasjes.
Geen ondervacht vandaar ook ideaal voor mensen met allergie, wel goede haarverzorging vereist!
Kleine clown die graag leert

Johan Neyens

Mijn schnauzer (middelmaat) is overleden en ik zoek al maanden om een nieuwe

pup aan te schaffen. Ik vind nergens een pupje. Weet u soms een adresje?

Johan Neyens.


Een reactie plaatsen