Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Een hond voor elke levensstijl

  Davy Agten
  Een hond voor elke levensstijl
  Wie in de stad woont, weet het wel. Het leven is er hectisch. Veel mensen hebben niet genoeg tijd om quality time door te brengen met een hond. Toch willen ook veel stadsmensen het gezelschap van een hond. Geen paniek! Ook bij deze levensstijl passen sommige honden perfect in het plaatje.

  De perfecte hond voor je hectische levensstijl


  Sommige honden hebben niet veel verzorging nodig, maar kunnen toch een prachtig huisdier zijn. Er zijn zoveel hondenrassen, en er is zeker en vast een ras bij dat bij je past. Eerst moet je zelf goed nadenken over wat je wil, en dan de hond zoeken die daar bij past. Sommige honden zijn zelfs enorm geschikt om in de stad te wonen, enkele voorbeelden:

  Mopshonden bijvoorbeeld zijn heel schattig, klein, actief, slim en vriendelijk. Ze moeten niet vaak gekamd worden. Ze zijn heel sympathiek tegenover andere mensen of andere dieren. Mopshonden zijn heel makkelijk te onderhouden. Een gemak als je een hectisch leven leidt, maar toch het gezelschap van een hond wilt.

  Poedels zijn ook heel slimme hondjes en eenvoudig te onderhouden. Ze hebben echter wel een sociaal leven nodig. Als je echter in de stad woont, zou dit geen probleem mogen vormen. Wandel 's morgens en 's avonds eens door de straat met je hond. Hij zal snel heel tevreden zijn.

  Shih Tzu honden zijn hele kleine honden, maar ze hebben wel een eigen willetje. Hij is dol op gezelschap en ook dol op kinderen.

  Tot slot is er de Labrador. Labradors zijn zowat de populairste honden die er bestaan. Ze zijn dan ook mooi, slim, lief en leuk! Ze zijn heel actief. Een labrador wordt echt een deel van de familie. Ze hebben een iets langere vacht en moeten dus iets meer gekamd worden dan een andere hond. Naast het kammen, en een dagelijkse wandeling zijn labradors heel eenvoudig om te onderhouden.

  Kies niet zomaar voor een hond!


  Je hebt een hectisch leven, niet veel ruimte en toch wil je een hond. Denk goed na over deze beslissing. Een hond is geen decoratie! Zelfs al zijn sommige honden makkelijk te onderhouden, toch heeft elke hond behoeftes. Elke hond heeft beweging nodig en voedsel, elke hond moet af en toe gekamd worden, ... Een hond zal toch wel tijd in beslag nemen, maar je krijgt er enorm veel liefde en gezelschap van terug!


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: hond , Beweging , Levensstijl , Labrador , Hond Stad
terug naar overzicht

1 reactie

 1. Katelijne55

  rank: 5499

  Eindelijk eens een artikel die ook vertelt welke rassen geschikt zijn voor het stadsleven. Ik woon in een appartement in de stad maar heb wel veel tijd. En een bazige kat. Ik veronderstel dat er dan nog meer hondenrassen in aanmerking komen. Wie kan mij adviseren ?
  geplaatst op 11-02-2011 om 14:08
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x