Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Duitse Staande Korthaar

  Davy Agten
  Duitse Staande Korthaar

  Oorsprong  De Duitse Staande Korthaar werd gekweekt als jachthond. Tot vandaag de dag wordt hij hiervoor gebruikt, maar je kan hem ook probleemloos in huis nemen als huisdier.
  Het ras is afgeleid van de Spaanse Korthaar, enkele Engelse jachthonden en Duitse rassen. De kenmerken van deze honden werden samengebracht om een ras te creëren dat zowel aangenaam in huis is, maar ook gemakkelijk getraind kan worden.

  Uiterlijk


  De Duitse Staande Korthaar heeft, zoals de naam het aangeeft, geen lange haren. De vacht van de hond heeft dan ook niet veel aandacht nodig. Kam de haren slechts af en toe om de vacht gezond te houden.

  Teven zijn gemiddeld 60 cm groot, en reuen 65 cm. De vacht is wit met bruine vlekjes die de vorm aannemen van schimmel. Soms is er een gele gloed en een zwarte kleur te vinden in de bruine vlekjes.

  Karakter


  De hond is zeer intelligent. Dat betekent dat je hem gemakkelijk dingen kunt aanleren, en hem dus kunt inzetten op de manier waarop je wil. Zo kan je hem bijvoorbeeld taakjes aanleren. De hond is zeer actief, waardoor je hem dus best genoeg activiteiten geeft.

  De Duitse Staande Korthaar is zeer trouw en zal zijn baasje steeds beschermen. De hond is zeer aanhankelijk en kan moeilijk alleen thuis blijven.

  Gezondheidsproblemen


  Over het algemeen is de Duitse Staande Korthaar een gezonde hond die weinig gezondheidsproblemen ondervindt. Toch zijn er enkele problemen die vaak terugkomen in het ras:

  • Problemen met het zicht door entropie van het ooglid of grauwe staar
    
  • Hemafrodisme
    
  • Lymfeoedeem
    
  • Een aanleg tot epilepsie
    
  • Entropie
    
  • Maagtorsie
    
  • CHD
    
  • Pannus

  De hond wordt 12 tot 15 jaar oud.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Duitse staande , Duitse staande korthaar , Duitse Staander
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x