De perfecte hondennaam

Wie een hond in huis wil nemen moet vaak vele knopen doorhakken. Welk hondenras past het beste in je gezin en leefsituatie? Kiezen voor een hond uit een fokkerij of liever een hond redden uit een asiel? En tenslotte: welke naam past er perfect bij de hond? Een naam kan immers veel zeggen over een hond, maar ook over de baasjes.

Een hondennaam kiezen


Als je kiest voor een hond uit een asiel, heeft deze vaak al een naam. Je kan dan gemakshalve de naam behouden of op zoek gaan naar alternatieven. Je kan in dat geval Bobby plots Guus gaan noemen, maar hiervoor heb je veel geduld nodig. Wel kan je Bobby een naam met dezelfde klank geven. Dit is zeer herkenbaar voor je hond waardoor Bobby plots naar de naam Molly zal luisteren.

Wanneer je echter een puppy in huis neemt is de keuze vrij.
Je kan gaan voor ironische namen zoals je Chihuahua die je de naam Bink meegeeft of je Duitse Herder die je liefkozend Fifi noemt. Deze namen vertellen meer over jou dan over je hond, maar je hond zal dan ook snel een deel van je leven worden.

Let er wel op dat de naam niet te misleidend is. Mensen associëren immers bepaalde namen al gauw met een bepaald beeld. Zo zullen veel mensen angst hebben van je Maltezer Killer, terwijl kinderen niet weg te houden zijn van Bulldog Snoopy.

Hondennamen en karakter

Daarnaast kan je kiezen voor een naam die volledig is afgestemd op je hond. Ga af op de persoonlijkheid van je hond. Zo kan je je ondeugende hond die zichzelf steeds weer in de problemen weet te brengen tot Rakker dopen en je lieve schoothond die geen moment van je zijde wijkt Teddy.

Wanneer je je hond zijn of haar persoonlijkheid nog niet ontdekt hebt kan je ook steeds voor een naam met karakter kiezen. Zo kan je voor de naam Sam of Samantha gaan wat staat voor een luisterend oor of Max wanneer je je hond de beste vindt.

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan kan je altijd een kijkje nemen uit onze lijst met hondennamen.
 

 

 


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


11 reacties

Veerle Robijn

"Jenne" komt van "Johannes" wat betekent "God is genadig" maar dit was niet onze eerste keuze. Oorspronkelijk waren we voor Jarko gegaan (om wille van het jaar van de "J" volgens het stamboekjaar van St-Hubertus) maar er was iets in die naam waardoor we bleven twijfelen. Wat exact konden we niet zeggen. Het was uiteindelijk mijn zus die de naam "Jenne" liet vallen. We zijn als een blok gevallen voor deze naam en hebben er nog geen moment spijt van gehad. Onze Jenne is een beetje veel onze god EMO 8 en genadig is hij ook wanneer we boos geweest zijn op hem... EMO 3

Bieke Van Gijsegem

Jenne klinkt ook mooi, Veerle. Jarko ook, vind ik, maar wat harder, bruter...
En sommige forumgangers weten het al voor mijn keuze : die wollerige, mollige, enthousiast-likkende puppy heeft mij direct helemaal 'ingepakt', vandaar ... Christo!

_cindytjuh_ _cindytjuh_

hehe voor onze beauceron hadden we er direct één (Zita) &voor de berner hebben we toch een goeie maand moeten zoeken (Kyra) EMO 4

Aniron Minuial

Onze Duitse herder hebben we Shiva genoemd, naar de Hindu-god (god van de Schepping).

Achteraf lazen we echter dat dit ook de god van de Vernietiging is... en het klopt nog ook: haar kapotte bijtspeeltjes en de kussenvulling die in heel de living verspreid ligt, kunnen daar zeker van getuigen! EMO 3

Myriam De Smet

Pitou had ik nogal vlug gekozen, het is mijn eerste kleine hond sedert 35 jaar , komt van het frans en betekent kleine, kleintje. Mijn vader zei tegen elk kind waarvan hij de naam vergeten was "Pitou", vandaar.
Zino is een herplaatser en droeg die naam reeds, ik vond hem goed bij hem passen.
Denzel is genoemd naar mijn lievelings acteur "Denzel Washington" en hij heeft ook dat mooie kleurtje.
Zo ben ik dus aan de namen van mijn honden gekomen.EMO 4

monique bor

Mijn herder heet Bor ..ja naar de wolf van fabeltjes krant EMO 4 Waarom omdat mijn vorige herder (rhona) voor een wolf werd aangezien en ook al wist ik niet zeker of ik weer een hond zou nemen dacht ik wel als ik ooit weer een herder neem word het iets met wolf ..maar de naam wolf vond ik toch vaak voorkomen en kwam ik op Bor en het past perfect

2én van onze duitse herders hebben we "tymaan" genoemd. Dit is Russisch voor" mist".Wegens een slechte soc. bij de kweker heeft er altijd een wolk rond hem gehangen die eerst doorbroken moest worden. Van zodra hij jou vertrouwd breekt de mist weg en blijft er één grote zonnestraal over.
Doerak is de naam van een andere duitse herden. Dit betekent gestoorde, en in feite was hij dat ook, een hond die ervoor ging, spijtig hebben we hem moeten laten inslapen.
Rasmus is onze nieuwst aanwinst en wordt volgende maand 1jaar.

Eén van onze duitse herders noemt "tymaan". Dit is het Russisch voor "mist"door een slechte soc. bij de kweker hangt er altijd een soort "wolk" rond hem, maar eens hij je vertrouwt kan je achter die mist een een lieve en zeer aanhankelijke hond zien.
Onze tweede duits noemde "doerak" hetgeen "gestoorde" betekent. En eigelijk had hij zijn naam niet stolen , want hij deinsde nergens voor terug. Spijtig hebben we hem moeten laten inslapen.
Onze nieuwste aanwinst is Rasmus, volgende maand worddt hij één jaar

Nadine De Scheemaecker

mijn hond heet betsy die is in tussen geen 11 jaar meer maar intussen al bij de 14 jaar geworden,weldra komt me nieuwe pup eraan zodat ze een speelvriendinnetje er bij krijgt ze zal 5 jaar verjongeren met een pup erbij, genezen van snel groeiende kanker zit nog met een hartkwaal vand e ouderdom neemt medicatie hiervoor,veel mensen zouden hun hond laten in slapen omdat die hartpillen veel euros kost ik niet zolang ze geen pijn heeft doe ik er alles aan om ze te verzorgen ze is me hulp in huis

Grace Sluijs

Mijn blonde hond kwam uit het asiel met de naam " zwart", maar hij luistert ondertussen het beste als ik " hondje" roep EMO 1

Frissen

Onze jongste bullmastiff heet "Takoda" aka "vriend voor iedereen"


Een reactie plaatsen