Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • De juiste hond kiezen

  Davy Agten
  De juiste hond kiezen
  Wil je een hond in huis halen? Dan is het zeer belangrijk om het juiste ras te kiezen. Je moet rekening houden met zowel het karakter van de hond als met jouw levenswijze. Ieder ras heeft namelijk zijn eigen eigenschappen. Denk er goed over na en kies dus geen hond alleen maar omdat hij er schattig uitziet!

  Leefruimte


  Als je in een appartement of een klein huisje zonder tuin woont, is een grote hond niet geschikt. Zij hebben namelijk nood aan veel beweging. Als ze zich niet regelmatig kunnen uitleven worden ze zeer ongelukkig. Een kleine hond voelt zich thuis in een beperkte ruimte, ga dus voor een Chihuahua  (Chiwawa) of een Shih Tzu in plaats van een Golden Retriever.

  Beweging


  Je hebt bepaalde honden zoals de Border Collie die zeer actief zijn en altijd zoeken naar activiteiten. Zoals bijvoorbeeld het drijven van schapen of het lopen achter een frisbee. Zorg bij deze honden dus dat je veel tijd hebt om te spelen. Boerderijen zijn een ideale verblijfplaats voor een zeer actieve hond.

  Gezelschap


  Ben je veel weg van huis? Sommige honden hebben veel behoefte aan gezelschap. Als ze alleen gelaten worden voelen ze zich slecht en angstig en knabbelen dan vaak aan meubels om hun stress kwijt te kunnen.

  Budget


  Denk er aan dat een hond voor bijkomende kosten zorgt. Een kleine hond zal minder kosten qua voeding dan een grote, en langharige honden moeten vaker naar een hondenkapster dan kortharige. Ook zijn er nog de verplichte inentingen voor je hond en speeltjes om hem bezig te houden.


  Allergieën


  Heeft iemand binnen het gezin last van een allergie? Kies dan vooral voor Terriërs met een dubbele vacht. En denk er aan, honden met korte haren ruien vaak meer dan honden met lange haren.

  Opvoeding


  Heb je geen ervaring met het opvoeden van een hond? Dan kan je het beste naar een hondenschool gaan. Als je een koppig ras hebt en je geeft niet de juiste opvoeding, is het mogelijk dat je de slaaf van je hond wordt. Bij de hondenschool leer je hoe je je hond moet laten gehoorzamen.

  Weet je het nu nog niet goed? Neem dan eens een kijkje op onze hondentest. Of kijk eens tussen de verschillende hondenrassen.


  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Opvoeding , Beweging , Allergie , Budget , Gezelschap , Hondentest , Juist ras , Puppytest
terug naar overzicht

Nog geen reacties

Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x