Poedelpointer

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Hoewel zijn uiterlijk dit niet doet vermoeden is deze robuuste machojager half Poedel. Toch zal geen enkele Poedel ooit in de buurt van deze half Caniche komen. Zoals de naam aangeeft is zijn Pointer helft dominerend. Deze nogal ongewone kruising vond plaats aan het einde van de 19de eeuw, onder impuls van de vooraanstaande kynoloog Freiherr von Zedlitz en werd uitgevoerd door jagers die een geschikte jachthond met watermogelijkheden en een superieure intelligentie zochten. Door het grote verschil dat bestond tussen deze twee rassen, duurde het een aantal decennia eer het type definitief was gevestigd, maar het resultaat was dan ook het wachten waard. De Poedelpointer ( of Pudelpointer ) lijkt veel op de Ruwharige Duitse Staande Hond. Hij wordt voor hetzelfde werk gebruikt en is even veelzijdig. Vooral in hun land van oorsprong komen veel Poedelpointers uit op wedstrijden, die dan ook meestal uitstekend werk laten zien. In het stamboek van het ras worden uitsluitend honden opgenomen, die een jachtproef met goed gevolg hebben afgelegd. Een Poedelpointer moet een edele en krachtige houding hebben en gracieus in z'n bewegingen zijn.

Een Poedelpointer opvoeden

Een duidelijk en en consequente opvoeding is vereist bij de Poedelpointer, een ras dat gefokt is op pure gebruikseigenschappen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Poedelpointer? Kijk dan op onze Poedelpointer opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Poedelpointer reu 60-68 cm, de teef 55-63 cm. Gewicht van de Poedelpointer is 28-35 kg. Kleur: Bruin in diverse tinten, zwart. Kleine witte aftekening aan de tenen en op de borst zijn toegestaan.

Aard

De Poedelpointer van vandaag biedt de Duitse en Canadese jagers een enorm uithoudingsvermogen, aanpassingsvermogen en lichamelijke en geestelijke snelheid. Hij is in staat om op vossen, boskatten en herten te jagen. Zijn moed en dapperheid tijdens de jacht zijn nog steeds een plezierige verrassing voor zijn natuurminnende eigenaren. Het is een uiterst levendige en leergierige hond.

Beweging

De poedelpointer heeft vrij veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.