Honden centrum

Ierse wolfshond (32163x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Ierse wolfshond

Davy Agten

Foto 's Ierse wolfshond

foto: Ierse wolfshond foto: Ierse wolfshond

Video's

Ierse wolfshond Ierse wolfshond Ierse wolfshond

Algemeen

 • Groep:Ruwharige windhonden
 • Land van oorsprong:Ierland
 • Algemeen voorkomen:De reu van de Ierse wolfshond is tegenwoordig de grootste hond ter wereld. Teven mogen 10 cm kleiner zijn en 13 kg minder wegen. De Ierse wolfshond, die al ten tijde van de Romeinse overheersing in Ierland leefde, schijnt in de eerste helft van de vorige eeuw te zijn uitgestorven.

  Rond 1860 begon de fokker Graham het ras opnieuw te fokken. Hij slaagde erin om met honden met wolfshondenbloed, met deerhounds, Duitse doggen en barzois in twintig jaar tijd de ruwharige Ierse wolfshond te fokken die we nu kennen. Kynologen zijn het er niet over eens of dit ras er precies zo uitziet als het oude, en ook niet of dat oude ras al dan niet gladharig is geweest.

  U moet een grote tuin hebben om een Ierse wolfshond te kunnen houden.

  In huis is het een rustige en niet-opdringerige, gevoelige hond, die zich voorbeeldig en lief gedraagt.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 5
 • Heeft beweging nodig:
  • 3

Training Ierse wolfshond

De Ierse Wolfshond, hoe voorbeeldig ook, blijft een hond die – als het even kan – liever zijn eigen gang gaat. De Ierse Wolfshond vraagt om een vriendelijke, consequente opvoeding. U mag niet vergeten dat u na het eerste puppy-jaar enorm veel hond in huis heeft rondlopen.

Het is reeds gezegd: hij wil zich graag voegen naar uw gewoonten, maar hij moet daar wel toe gebracht worden. Begin daar zo snel mogelijk mee: Ieren iets leren op latere leeftijd of erger nog, afleren, kost veel meer moeite. Het zijn wat dat betreft net mensen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Ierse wolfshond? Kijk dan op onze Ierse wolfshond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 71-91 cm
Gewicht: ca. 42-64 kg
Kleur: grijs, gestreept roodgeel, zwart of wit

Aard

Hij is lief als hij aangehaald wordt, maar wordt woest als hij geprovoceerd wordt. Hij mag niet als verdedigingshond- of gevechtshond worden afgericht, omdat hij dan erg gevaarlijk kan zijn. Hij heeft een rustig temperament, is lief voor kinderen en erg aan zijn baas gehecht.

Beweging

Wat de beweging betreft is de volwassen Ierse Wolfshond snel tevreden. Wandelingen van 5 tot 7km zijn meer dan voldoende, de meeste honden zullen het je trouwens niet kwalijk nemen als de wandelingen maar half zo kort zijn. Ze stellen er wel prijs op om even lekker de benen te kunnen strekken in een vrije galop.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Ierse wolfshond

Er zijn 16 honden van het ras Ierse wolfshond

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x