Griffon bruxellois

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Belgische dwerghonden
Land van oorsprong België
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Het Brusselse Smoushondje of de Griffon Bruxellois (Brusselse Griffon) dankt zijn rasnaam aan de hoofdstad van België, waar deze hondjes ooit met hun eigenaars op straat flaneerden. De Griffon Bruxellois vormt met de Petit Brabançon en de Griffon Belge feitelijk één ras. Het zijn opvallende hondjes met een klein lichaam, maar met flinke snorren en baarden. Waarschijnlijk stammen ze af van de Affenpinscher en kruisingshondjes. De oorspronkelijke Griffons leken meer op de Terriër dan de Griffons van nu. Dit is niet verwonderlijk, want men gebruikte Terriërs om dit ras te scheppen. Deze honden hebben een ruige of een gladde vacht en zijn van aard erg 'recht-door-zee'. Ze zijn wel klein, maar zo robuust, dat ze graag flink wandelen. Ze zijn alert en schrander, en leggen een ongekende trouw aan de dag voor 'hun' mensen. Ze passen zich aan en vanwege hun 'praktisch' formaat kunnen ze bijna overal mee naartoe worden genomen.

Een Griffon bruxellois opvoeden

Een vrolijke en consequente opvoeding van de Griffon Bruxellois is van belang.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Griffon bruxellois? Kijk dan op onze Griffon bruxellois opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Griffon Bruxellois weegt 3-4,5 kg en is zeer klein. (28cm)

Aard

Vrolijke en waakzame hondjes, levendig en tot op hoge leeftijd speels.

Beweging

Mits u regelmatig wat tijd uittrekt voor een spelletje met de Griffon bruxellois, past hij zich voor de rest gemakkelijk aan het stadsleven aan.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.