Petit Brabançon

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Belgische dwerghonden
Land van oorsprong België
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Petit Brabançon ( Het Brabandertje of de Piccolon Brabantino ) is eigenlijk een tegenstelling op zich. Griffon betekent namelijk letterlijk 'draadharig', terwijl de Brabander gladharig is. De Amerikaanse Kennel Club staat echter deze paradox toe. De Petit Brabançon heeft geen snor en geen draadharige vacht. Zijn vacht is kort, glad en dicht. De kleuren zijn rossig, al dan niet met een zwart masker, of zwart met roestbruine aftekeningen. De Petit Brabançon vormt met de Griffon Bruxellois en de Griffon Belge feitelijk één ras. Hij heeft een lichaam met een korte rug, mooi gewelfde ribben en sterke dijen. De Gladharige Brabançon is vriendelijk en speels, levendig en energiek in huis. Ze lopen graag in de kijker en genieten van de aandacht. Bij een eerste ontmoeting kan deze hond ietwat verlegen zijn, maar als hij eenmaal zijn opgeruimde aard toont schept hij zeer veel vreugde.

Een Petit Brabançon opvoeden

Een vrolijke en consequente opvoeding is bij de Petit Brabançon van belang.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Petit Brabançon? Kijk dan op onze Petit Brabançon opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Petit Brabançon weegt 3-4,5 kg en is klein (28 cm).

Aard

Vrolijke en waakzame hondjes, levendig en tot op hoge leeftijd speels. De Petit Brabançon is een gezelschapshond.

Beweging

Mits u regelmatig wat tijd uittrekt voor een spelletje met de Petit Brabançon, past hij zich voor de rest gemakkelijk aan het stadsleven aan.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.