Griffon belge

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Belgische dwerghonden
Land van oorsprong België
Fokkers 2 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Dit ras vormt met de Petit Brabançon en de Griffon Bruxellois feitelijk één ras. Ondanks zijn karakteristieke haveloze uiterlijk, is het lichaam van deze Griffon Belge of Belgische Griffon goed in balans en goed ontwikkeld in zijn lange, harde vacht. De vacht is half lang, ruw draadachtig en zonder krul, liefst met een ondervacht. De kleuren zijn zwart, zwart met tan-aftekeningen en zwart gemengd met bruin. De oren en de staart worden gewoonlijk kort gecoupeerd. De Griffon Belge werd gekweekt als gezelschapsdier en is een perfect maatje. Omdat hij eens een harde werker was en ratten ving om aan voedsel te komen, heeft de Griffon nog steeds enorm veel energie. Hij heeft echter voor een stuk zijn werkdrift omgezet in gehoorzaamheid. Hij is ook zeer extrovert. Zijn draadharige vacht is dan wel lang, maar deze heeft niet zoveel verzorging nodig. De Belgische Griffon is gehard en heeft weinig voedsel nodig.

Een Griffon belge opvoeden

Een vrolijke en consequente opvoeding van de Griffon Belge is van belang.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Griffon belge? Kijk dan op onze Griffon belge opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Griffon Belge weegt 3-4,5 kg. en is een klein ras. Kleur: Zwart of zwart met tan-aftekening. Enkele witte haren op de borst van de Griffon Belge zijn toegestaan.

Aard

Vrolijke en waakzame hondjes, levendig en tot op hoge leeftijd speels.

Beweging

Mits u regelmatig wat tijd uittrekt voor een spelletje met de Griffon belge, past hij zich voor de rest gemakkelijk aan het stadsleven aan.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.