Honden centrum

Epagneul bleu de Picardie (13674x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Epagneul bleu de Picardie

Davy Agten

Foto 's Epagneul bleu de Picardie

foto: Epagneul bleu de Picardie Aynho foto: Epagneul bleu de Picardie Racy foto: Epagneul blue de Picardie puppy foto: Epagneul bleu de Picardie foto: Epagneul bleu de Picardie ciron foto: Epagneul bleu de Picardie foto: Epagneul bleu de Picardie Bosco foto: Epagneul bleu de Picardie

Video's

Epagneul bleu de Picardie Epagneul bleu de Picardie Epagneul bleu de Picardie Epagneul bleu de Picardie

Algemeen

 • Groep:Type spaniëls
 • Land van oorsprong:Frankrijk
 • Algemeen voorkomen:De Epagneul Bleu de Picardie ( of Blauwe Picardische Spaniel ) behoort tot de rassengroep van de Continentale Staande Honden van het Spanieltype en is afkomstig ( zoals de naam trouwens zegt ) uit Picardië, in het noordwestelijke deel van Frankrijk.

  De Bleu is ontstaan uit een kruising van de blauw-witte of Blue Belton Engelse Setter met de Picard. Als men aanneemt dat de Engelse Setter een afstammeling van de Picard is, is de Bleu dus slechts een nevenproduct van de Picard. De Picard is waarschijnlijk afkomstig uit Spanje, hoewel hij, net als de Epagneul Français, ook een noordelijke afkomst kan hebben. Hij komt waarschijnlijk voort uit de Chien d'Oyssel en ontstond ergens in de 14de eeuw.

  Hij is geen echte Spaniel; de lichamelijke kenmerken van de Bleu staan dichter bij die van de Setter. De Epagneul Bleu de Picardie heeft, net als zijn naaste verwant de Epagneul Picard, een lichtere botstructuur, een betere neus en een beter uithoudingsvermogen dan de oude Franse Spaniel-types.

  Deze Bleu is redelijk groot en voor kracht gebouwd. Als jachthond is hij gespecialiseerd in allerlei soorten vogels, maar voornamelijk op snippen in moerasgebieden. Hij jaagt het wild op en apporteert het. Het ras komt buiten het land van herkomst nauwelijks voor.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Epagneul bleu de Picardie

De Epagneul Bleu de Picardie is makkelijk trainbaar en zacht en meegaand van aard, heeft deze hond een normale en vriendelijke aanpak nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Epagneul bleu de Picardie? Kijk dan op onze Epagneul bleu de Picardie opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Epagneul Bleu de Picardie reu is 57-60 cm, de teef is iets lager. Het gewicht van de Epagneul Bleu de Picardie is circa 25 kg.
Kleur: Zwartgrijs gespikkeld met een blauwachtige waas en zwarte platen.

Aard

De Epagneul Bleu de Picardie is een sterke en onvermoeibare hond die in staat is uren achter elkaar in actie te zijn en zeer lange afstanden kan afleggen. Hij is buitengewoon snel maar gaat toch niet ver uit de buurt van zijn baas. Hij zoekt graag in bossages en andere soorten lastig terrein: de uitdaging lijkt hem buitengewoon aan te spreken.

Hij is meegaand en stabiel en daardoor makkelijk te trainen: hij wil bovendien graag een goede band en wil graag werken. Hij is zacht en meegaand en daardoor ook geschikt voor beginnende eigenaren. Het is een hond die makkelijk mee te nemen is en zich vlot aanpast. Hij heeft uiteraard wel voldoende bewegig nodig en zwemt bijzonder graag.

Beweging

De Epagneul Bleu de Picardie heeft voldoende ruimte en beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x