Epagneul picard

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Type spaniëls
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Epagneul Picard ( of Picardische Spaniel ) behoort tot de rassengroep van de Continentale Staande Honden van het Spanieltype. Deze hond komt waarschijnlijk uit Spanje, alhoewel hij net als de Epagneul Français van noordelijke afkomst kan zijn. Hij stamt vermoedelijk af van de Chien d'Oysell. De Epagneul ontstond in de 14de eeuw. Ook deze Epagneul Picard is méér een Setter dan een Spaniel. Hij heeft een lichtere botstructuur, een betere neus en een beter uithoudingsvermogen dan de standaard Franse Spaniel types. Het is een allround jachthond, dat wil zeggen hij jaagt het wild op, volgt het zo nodig en apporteert het. Hij is gehard en kan zich onder de meeste omstandigheden goed redden. Het ras was op een bepaald moment bijna uitgestorven, maar jagers hebben ervoor gezorgd dat het gered werd. Het ras heeft de naam goed te kunnen jagen en een goede gezinshond te zijn. De Epagneul Picard is een middelgrote, sterke en beweeglijke hond met een gezellig temperament.

Een Epagneul picard opvoeden

De Epagneul Picard heeft de naam een vriendelijke hond te zijn die makkelijk leert en graag werkt. Hij is een gedreven jager en heeft veel behoefte aan beweging.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Epagneul picard? Kijk dan op onze Epagneul picard opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Epagneul Picard reu is 55-62 cm, de teef 55-60 cm. Het gewicht van de Epagneul Picard is ca. 25 kg. Kleur: Grijsachtig met bruine platen. De Epagneul Picard heeft vrijwel altijd tanaftekening aan hoofd en ledematen.

Aard

De Epagneul Picard is vriendelijk en meegaand. Zoals veel Franse jachthonden is ook dit ras niet bijzonder veeleisend, maar wel aanhankelijk van aard. Hij is erg gehecht aan zijn baas en familie en vriendelijk en verdraagzaam naar kinderen.

Beweging

De Epagneul Picard heeft behoefte aan voldoende lichaamsbeweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.