Cane corso

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Type mastiff
Land van oorsprong Italië
Fokkers 4 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Deze Italiaanse hond is verwant aan de Mastino Napoletano. Hij behoort tot de groep van de Molossers, waaronder ook de Bull Mastiff, de Old English Mastiff, de Mastino Napoletano en de Bordeaux Dog behoren. De Cane Corso is lichter gebouwd. Hij werd ooit ingezet als vecht- en jachthond. Maar later kreeg hij vreedzamere taken, zoals het drijven van runderen en varkens. Tegenwoordig is hij vooral waakhond. Eind 1996 werd hij door de FCI als voorlopig ras erkend. Hij is leergierig en stabiel van aard. Ondanks zijn kracht is hij vriendelijk. Hij heeft wel veel bewegingsdrang en moet goed worden begeleid; dit is geen hond voor de stad. Ook in Italië, zijn land van herkomst is hij zeldzaam.

Een Cane corso opvoeden

Een goede band tussen baas en hond is nodig om de Cane Corso onder appèl te houden. Een goede socialisatie is dan ook een eerste vereiste. Begeleiding vanuit een professionele hondenschool (bijvoorbeeld bij een kynologenclub) is aan te raden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Cane corso? Kijk dan op onze Cane corso opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Cane Corso reu is 64 tot 68 cm; de Cane Corso teef: 60 tot 64 cm. (Afwijkingen van 2 cm zowel naar boven als beneden toegestaan). Gewicht van de Cane Corso reu 42 tot 50 kg, dat van de Cane Corso teef 38 tot 45 kg. De kleuren van de Cane Corso zijn zwart, loodgrijs, leisteen, lichtrood (formentino), donkerrood, gestroomd. De lichtrode exemplaren hebben een donker masker.

Aard

Een Cane Corso is een vriendelijke, betrouwbare en vriendelijke huishond en een perfecte kameraad van het gezin, maar ook een hond van een ras dat twintig jaar geleden nog de schaapskuddes en boerenerven bewaakte.

Beweging

De Cane Corso heeft veel en geregelde beweging nodig. Deze hond voelt zich het best thuis op de buiten.

Erfelijke ziekten

Heupdysplasie, elleboogdysplasie en patella- luxatie kunnen in dit ras voorkomen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.