Braque Français type Pyrénées

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Braque Français kent twee types, de grote of type Gascogne en de kleine of type Pyrénées. Ze hebben dezelfde oorsprong en geschiedenis. De honden komen uit de streek van de Pyrénéeën en uit de streek Gascogne, waar ze al vele jaren bekend zijn als jachthond. De Pyrénée is nauw verwant aan de Spaanse pointer of Perdiguero de Burgos. Het is een uitstekende jachthond die met de neus hoog in de lucht jaagt. Hij is wat verfijnder van bouw dan zijn grote broer de Gascogne.

Een Braque Français type Pyrénées opvoeden

Deze intelligente hond is makkelijk trainbaar mits hij voelt dat hij de waardering krijgt die hem toekomt.Het is een gevoelige hond die zzeer op zijn baas gesteld is en veel voor hem zal willen doen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Braque Français type Pyrénées? Kijk dan op onze Braque Français type Pyrénées opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: 47-56 cm, gewicht 17-25 kg. Kleur: Effen bruin, wit met bruine vlekken, bruinschimmel, al dan niet met tanaftekening boven de ogen, aan de lippen en op de benen.

Aard

De Braque Français type Pyrénées is een uitstekende jachthond met een opvallend goede neus. Hij is waardig en vriendelijk en een bevlogen jager, maar ook in huis is hij uiterst aangenaam gezelschap: rustig en aanhankelijk.

Beweging

De Braque Français type Pyrénées heeft voldoende ruimte en lichaamsbeweging van doen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.