Black and tan coonhound

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote lopende honden
Land van oorsprong Amerika
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Liefhebbers van de Black-and-Tan Coonhound hebben vooral gefokt op vachtkleur en vaardigheden bij het in het nauw drijven van wasberen ( raccoons of coons ). Hoewel hij pas sinds kort officieel is erkend, heeft hij een oude geschiedenis. De beroemde Engelse Talbot Hounds uit de 11de eeuw behoren tot zijn voorouders, ook de Kerry Beagle uit Ierland, de Foxhound, de Bloedhond en de American Foxhound. Als hij systematisch het terrein afwerkt, houdt hij steeds zijn neus aan de grond. Zodra hij wild heeft ontdekt, barst hij in blaffen uit. Traditioneel werd hij ingezet bij de jacht op kleine zoogdieren, maar hij spoort ook groter wild op, zelfs beren. Hij heeft koud spoor capaciteiten en is een methodisch jager.

Een Black and tan coonhound opvoeden

Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Black and tan coonhound? Kijk dan op onze Black and tan coonhound opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schouderhoogte: reuen 63,5 tot 68,5 cm, teven 58,5 tot 63,5 cm. Gewicht van 25 tot 34 kg. Kleur : diep-zwart met tan aftekening op borst, benen, boven de ogen, opzij van de snuit; iets wit toegestaan, maar liefst zonder wit.

Aard

De Black and Tan Coonhound heeft een gelijkmatige humeur en is een gepassioneerd werker. Deze intelligente en trouwe hond leert erg snel. De Black and Tan Coonhound is een waakzame en enthousiaste hond, die enigszins gereserveerd is naar vreemden. Deze hond houdt van menselijk gezelschap en heeft de neiging te gaan janken als hij teveel alleen wordt gelaten. De Black and Tan Coonhounds die voor de shows worden gebruikt zijn over het algemeen iets groter en kunnen iets minder energiek en belust op werken zijn. Deze hond heeft het sterke instinct om er vandoor te gaan om een of ander spoor te volgen. De Black and Tan Coonhound is een gehoorzame metgezel en hij brengt graag veel tijd buiten door. Deze hond is ook extravert en vriendelijk. Met zijn gelijkmatige humeur kan hij het goed vinden met kinderen. Ze zijn zachtaardig en luisteren goed naar hun baas. Deze hond heeft de vaardigheid om in nauwe samenwerking met andere honden te werken.

Beweging

Black and Tan Coonhound is levendig en heeft veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Ook de Black and Tan Coonhound heeft de juiste verzorging en voeding nodig om een lang en actief leven te kunnen leiden. En ook bij de Black and Tan Coonhound komen gezondheidsproblemen voor zoals heupdysplasie. Ander problemen die we bij de Black and Tan Coonhound tegenkomen zijn entropie en ectropie van de oogleden. Deze hond heeft een levensverwachting van 12 jaar.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.