Foxhound

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote lopende honden
Land van oorsprong Engeland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Met snelheid en vastbesloten gaat de Engelse Foxhound al sinds het begin van zijn bestaan (13de eeuw) op vossenjacht. Het is een echte meutehond. Deze 'hound' is een pittige mengeling van de Sint-Hubertushond, de Talbot Hound en allerlei Terriërs, Bulldoggen en Windhonden. Sinds het midden van de 19de eeuw wordt hij zorgvuldig gefokt en hij werkt nog steeds in de hedendaagse Engelse 'hunting packs'. Gezien zijn jachtpassie en achtergrond als meutehond wordt hij zelden als huishond gehouden. Hij heeft immers een voortdurende drang om in een groep honden te rennen en jagen. Hij jaagt langs warme sporen en laat daarbij een welluidende stem horen. Op het hoogtepunt van de jacht, bestonden er in Groot-Brittannië méér dan 200 Foxhound meutes.

Een Foxhound opvoeden

Hoewel soms wat ongehoorzaam, luistert de Foxhound over het algemeen prima naar de baas. De hond moet consequent worden opgevoed.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Foxhound? Kijk dan op onze Foxhound opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schouderhoogte van de Foxhound reu is 56- 63,5 cm en die van de teef 53-61 cm. Gewicht van de Foxhound is 25 tot 34 kg. Kleur: De Foxhound is twee- of driekleurig. Black and tan met wit of elke combinatie van deze kleuren, of wit met allerlei bruine of gele aftekeningen.

Aard

De Foxhound is aanhankelijk en gehoorzaam. De Engelse Foxhound is rustig en goed gemanierd. Hij is evenwichtig van aard, terwijl zijn aandachtige natuur en degelijke stem van hem een prima waakhond maken. Waar hij ook gaat, worden zijn uithoudingsvermogen en professionaliteit vergezeld van vrolijk hoorngeschal. Hij is vriendelijk, maar wat eigenzinnig en soms ongehoorzaam.

Beweging

Een foxhound heeft veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.