Pijnstillers tegen artritis bij je hond

Pijnstillers tegen artritis bij je hond
Een hond met artritis zal het misschien niet altijd laten blijken, maar hij heeft pijn. Een pijnstiller behandelt de artritis op zich misschien niet, maar kan wel een verzachting zijn voor je hond.


Welke pijnstiller?


Een van de meest gebruikte medicijnen tegen artritis bij honden, is Rimadyl, een ontstekingsremmer. Dit geneesmiddel verzacht de pijn en gaat ontstekingen tegen. Onderzoek heeft bewezen dat het middel vooral verzachting biedt voor de symptomen bij osteoartritis. Net zoals elk medicijn heeft Rimadyl wel enkele bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn echter kleiner dan bij andere gelijkaardige medicijnen, een goede reden waarom het zo populair geworden is.

Rimadyl is echter een medicijn en geen behandeling. Het is heel doeltreffend om de symptomen te verzachten, maar het geneest niet. Ook al zijn de bijwerkingen kleiner dan bij andere medicijnen, er zijn nog altijd bijwerkingen. Dit zijn dan vooral verteringsproblemen en leverproblemen. Hierdoor moeten de pijnstillers vaak samen met eten gegeven worden. Laat je hond iets eten, geef hem dan het medicijn en laat hem opnieuw verder eten. Zo wordt het medicijn samen geabsorbeerd met het voedsel. Op die manier kunnen maagproblemen deels vermeden worden. Vaak wordt echter nog een extra medicijn gegeven tegen maagzweren en maagpijn.

Geen medicijn zonder bijwerkingen


Als je medicijnen gebruikt tegen artritis, hou je hond dan zeker in het oog. Let op symptomen zoals overgeven, diarree, verstopping, duizeligheid en krampen. Andere mogelijke bijwerkingen zijn: vermindering in eetlust, donkere stoelgang, geelzucht of slaapzucht. Zeldzame bijwerkingen zijn: leverschade en nierschade.

Om deze bijwerkingen te verminderen, kun je de medicijnen eventueel beperken en combineren met glucosamine en chondroitin sulfaat. Gaat je hond erop vooruit? Beperk dan het aantal pijnstillers. Zo verdwijnt ook zijn ongemakkelijkheid.

Glucosamine en chondroitin sulfaat in combinatie met andere voedingssupplementen en kruiden kunnen wonderen doen. Zorg er wel voor dat de voedingssupplementen gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten en dat ze anti-oxidanten, vitamines en mineralen bevatten. Deze elementen ondersteunen de gewrichten en gaan verslechtering tegen.

Vooraleer je je hond medicijnen geeft tegen artritis, zorg er dan voor dat je heel goed weet wat je geeft, en wat de bijwerkingen kunnen zijn. Zo zul je snel zien of het medicijn helpt of als je hond te veel last heeft van de bijwerkingen. Breng zeker een bezoek aan de dierenarts om te bespreken welk medicijn geschikt is.

Verder nog vragen over de gezondheid van je hond? Kijk dan zeker eens op "EHBO voor honden, tips voor een gezonde hond"

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

Ann Sprengers

Ik heb een hond met artrose. Ze nu 16 maanden.EMO 2 ik geef haar de Glucosamine van het Kruidvat. Dat is puur (1500mg) Niet duur zoals de meeste andere producten en even goed! En af een toe een pijstiller want dat niet zo goed voor de hond.Die pijnstillers mag je best niet te lang geven.Af en toe kuur van een weekje is genoeg.

Hallo,

Mijn hond quinten van12,5 jr. Oud heeft spondylose.
Hij krijgt er onsior voor.
Wie weet welk natuurlijk middel helpt regende pijn en stijfheid ?
Heb gehoord van spondy puur of duivelsklauw-no bute .
Als er iemand ervaring mee heeft hoor ik het graag.

Groetjes martina

Aikoo Aikoo

Inu Krijgt al 2 jaar Seraquin,,elke dag een tabletje.Helpt goed tegen stijfheid en lichte gewrichtspijn.(voor de kat,want hij is een kleintje.Zo is de dosis meer dan een halve hondentablet )EMO 1
E.T. Lok

Martina,

Ik gebruik ook Puur Spondy druppeltjes voor mijn hond.
Ik heb er goede ervaring mee, ook bij mijn vorige hond.

Af en toe een kuur novacam, maar niet te vaak, slecht voor de organen.

Groetjes,
Elizabeth


Een reactie plaatsen