Mastiff

Mastiff

Uiterlijke kenmerken Mastiff

De Mastiff is een groot hondenras dat een lengte van 68cm tot 84 cm en een gewicht tot 91 kg kan aannemen. Toch verblijft de Mastiff liefst binnenshuis. Dit maakt de Mastiff een ongeschikte hond voor appartementbewoners en mensen met een angst voor grote honden.

Karakteristieke kenmerken

Ondanks zijn uiterlijke kenmerken is de Mastiff een zeer vriendelijke en zachtaardige hond. Zelfs met kinderen kunnen deze honden goed opschieten. Belangrijk is hierbij wel dat de hond een goede training krijgt.

De Mastiff wordt niet enkel aanschouwd als een familiehond, ook als een consequente bewaker. Mastiffs zijn geen zeer actieve honden of constante blaffers, maar ze zullen hun baasje er wel op wijzen dat er zich vreemde mensen in de buurt bevinden. Ze zijn zeer beschermend van aard en doen er alles aan om hun familie en territorium te beschermen. Mensen die een waakhond zoeken, maken met de Mastiff aldus een goede keuze.

Training Mastiff

Een Mastiffhond heeft een goede training nodig. Mastiffhonden zijn goed op te leiden. Vroeger werden ze zelfs ingeschakeld als oorlogshonden. Dit is inmiddels naar de achtergrond verschoven. Belangrijk hierbij is dat de training gebeurt als de Mastiff nog maar een puppy is. Hoe ouder een hond, hoe moeilijker het immers wordt.

Verzorging

Mastiffs hebben de neiging om zich iets vaker dan andere honden te schuren. Om dit gedrag tegen te gaan kan je met een rubberen borstel door de vacht gaan om de dode haren te verwijderen.

Vaak voorkomende gezondheidsproblemen

Elk hondenras kan te maken krijgen met een of ander gezondheidsprobleem dat kenmerkend is voor dat specifiek ras. Zo zijn Mastiffs meer vatbaar voor elleboogdysplasie en maagtorsie. Het is belangrijk als baasje om symptomen van deze aandoeningen extra in de gaten te houden.

Verder is het nodig om het gewicht van je Mastiff in de gaten te houden. Doordat deze honden niet zo actief zijn hebben ze een grote kans op overgewicht. Geef je hond dus niet meer eten dan is aangewezen voor het bepaalde gewicht en geef het juiste voer. Zo hebben puppy’s een andere voedingsbehoefte dan seniorhonden. Wees verder strikt in de voedingstijdstippen.

Wees voorbereid

Een dier blijft nog steeds een dier. Zijn algemene karaktereigenschappen geven nog geen garantie dat jouw Mastiff steeds loyaal en vriendelijk is. Veel hangt echter van het baasje af. Het belang van een goede training wordt hier nogmaals benadrukt.Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen