Honden centrum

Laatste nieuwe interessante informatie

 • Is hoesten bij honden gevaarlijk?

  Davy Agten
  Is hoesten bij honden gevaarlijk?
  Hoesten lijkt op zich onschuldig. Elke hond hoest wel eens. Hoest je hond vaker en meerdere keren per dag dan kan dit wijzen op een ziekte. 

  Ziektes waarbij je hond vaak moet hoesten zijn:

  • amandelontsteking
  • hondenziekte
  • kennelhoest

  Naast deze ziektes kan je hond ook last hebben van wormen:

  • spoelwormen
  • hartwormen


  Spoelwormen

  Spoelwormen komen vaak voor bij honden. Ze leven in de dunne darm en veroorzaken onder andere diarree. Je hond kan hierdoor slechter gaan eten en sneller vermoeid raken. De besmetting kan op verschillende manieren opgelopen worden: via het eten of zelfs door in het gras in de tuin te spelen.

  Hartwormen

  De hartworm wordt overgebracht op je hond door besmette muggen. De besmette mug zorgt ervoor dat er eitjes in het bloed van je hond terecht komen. Uit deze eitjes komen larven die in en rond het hart verder uitgroeien tot wormen. Dit zorgt voor een diepe hoest. Soms komt er bloed mee bij het hoesten. Je hond zal snel moe zijn en minder eetlust hebben.

  Amandelontsteking

  Bij een amandelontsteking zijn de amandelen in de keel van de hond gegroeid. Deze ziekte komt vaak voor bij pups en honden met een verzwakt immuunsysteem.

  Hondenziekte

  Hondenziekte, ook wel distemper genoemd, is zeer besmettelijk. Het virus dat hondenziekte veroorzaakt tast de luchtwegen van je hond aan. Symptomen zijn: hoesten, niezen, koorts en ontstoken ogen. Het komt vooral voor bij pups.

  Kennelhoest

  Een hond met kennelhoest heeft een droge, harde hoest. Deze hoest ontstaat door een infectie aan de luchtwegen. Je hond moet vaak hoesten en kan hier zelfs van gaan kokhalzen of braken.

  Hoe sneller je er bij bent hoe beter te behandelen. Ga daarom met een hoestende hond zeker langs bij de dierenarts.

  Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
geplaatst op tags: Hoesten Hond , Hoesten Hond Gevaarlijk
terug naar overzicht

6 reacties

 1. CarlaMopy

  rank: 17546

  Mijn hond Mowgly begon te hoesten iets voor Kerstmis van vorig jaar. Ik wist niet dat dat een slecht teken kon zijn. Ik dacht, even wachten om naar de dierenarts te gaan, het gaat misschien wel over. Maar niets was minder waar.Ze begon ook slecht te eten. Op 7 Januari van dit jaar (2016) ging ik dan toch maar naar de dierenarts. Daar moest ze ook een plasje doen om het bloed na te kijken, het was plots heel donkere pipi. (´s morgens was het nog gewoon lichtgeel, dat was 3 uren ervoor) Een heel slecht teken! Verdere onderzoeken gaven aan dat ze kanker had.
  2 Dagen later hebben ze echografies genomen, de kanker zat al in lever, nieren en milt. De darmen waren gekronkeld te zien op de echo en die moeten een rechte lijn vormen. Op 12 Januari kon ze niet meer rechtstaan en was totaal verzwakt. Ik heb een spuitje moeten laten geven. Op 5 dagen tijd was ik mijn Mowgly kwijt. Ik heb de ogen uit mijn kop gehuild gedurnede die 5 laatste dagen, ik heb haar gewiegd in mijn armen zodat ze voelde dat ik ze graag zag. Maar niks kon nog baten. Het afscheid was hartverscheurend. Ik was daar niet op voorbereid en nu nog is het moeilijk om zonder haar te leven.
  Mowgly was een geadopteerde podenko en een hele lieve hond. Nooit niks misdaan en zelfs blaffen deed ze niet. Nu heb ik nog Snoopy, die treurt soms en moet nu alleen verder.
  Dus als je hond hoest, ga dan zo snel mogelijk naar de dierenarts, het kan iets ergs zijn, waar je helemaal niet aan gedacht had.
  geplaatst op 03-07-2016 om 13:50
 2. abilly

  rank: 44

  ik zie een hond niet gaan hoesten om zijn zin te krijgen
  Bronchitis?
  Heb je medicatie gekregen? antibiotica ?
  Wat ook een mogelijke oorzaak kan zijn is: de wat afgeplatte luchtpijp..De opwinding of trekken aan leiband kan een hoestaanval uitlokken (wij gebruiken dus tuigje om dit probleem te voorkomen)


  Maar bij onze hond bleef het daar helaas niet bij
  Bij astma (de meeste DA herkennen dat niet)
  is de keel dikwijls ontstoken ..soms de bronchiën ,
  Houd het gewicht in de gaten ..en of hij blijft eten
  Onze DA dacht ook aan bronchitis, de medicatie dat hij gaf deed mij vermoeden dat hij gewoon niet wist wat er aan de hand was...Terwijl onze hond bleef vermageren..wij waren hem aan het verliezen

  Onze hond begon te vermageren en minder te eten (door de keelonsteking)
  Uiteindelijk naar de hondenkliniek. Diagnose bijna zeker astma.
  Bloedonderzoek naar gespecialiseerde labo gestuurd, die bevestigde de diagnose astma
  Aangepaste medicatie(t.t.z. speciaal voor de complicaties van de astma )
  Ook Cortisone
  Nu een onderhoudsdosis cortisone die hij de rest van zijn leven zal moeten nemen
  Wij moeten opletten bij mistig weer,ook acariers voor onze hond.. Dat betekende struiken langs de baan (op parkings) waar tegen geplast werd
  Sommige dieren zoals schapen en lammeren enz..
  Wij weten nu zo ongeveer, door ervaring, wat we moeten vermijden om astma aanvallen te vermijden

  Houd het in de gaten ..
  geplaatst op 13-11-2013 om 11:38
 3. theacoster

  rank: 1706

  ik kom nog terug op het hoesten van Tessa.Onze eigen dierenarts heeft bij onze hond het hart beluisterd.Niets te horen,geen piepjes en krakjes.Toch advies(ook van Inge)om een echo te laten maken.Gelijk gedaan a Euro130.Ook daar was niets te zien,alleen een wat afgeplatte luchtpijp.Eindkonklusie:bronchitus.Ze is heel rustig, behalve als er iemand langs komt.Daar gaat ze door de opwinding erg van hoesten en slijm slikken.Dan zwakt het af en is ze weer kalm.Ik heb ook het idee dat ze het gebruikt bij mijn man en mij om haar zin te krijgen.EMO 13
  geplaatst op 12-11-2013 om 23:24
 4. abilly

  rank: 44

  bloedonderzoek lijkt mij een goed idee
  Dan weet je tenminste of er iets mis is of niet
  geplaatst op 15-09-2013 om 01:11
 5. lilianerob

  rank: 2448

  Bedankt voor info, ik ken de typische hoest bij hartfalen, mijn lief tootske is hieraan overleden, bij mijn huidig hondje is het alsof er slijm in haar keel zit en ze dat niet kan inslikken of uitspuwen, ze heeft het ook niet elke dag. En nu in de zomer was het toch minder, misschien heeft het toch met dit vochtige klimaat van ons te maken, zij komt uit een asiel in Spanje. Ze heeft het ook heel vlug koud en van regen houd ze al helemaal niet, wel van in het zonneke te liggen. Waarom ze zo dik wordt van weinig eten weet ik nog niet, ga een bloedonderzoek moeten laten doen. Ze krijgt nu seafood, ga dit nog enkele weken aanzien, ze krabt al wat minder maar er is nog geen gram af.
  geplaatst op 14-09-2013 om 19:04
 6. abilly

  rank: 44

  je hebt ook nog astma, die helaas bij een hond voorkomt
  Bij astma aanval langdurig hoesten en kortademig ..word verwart met kennelhoest
  Vraagt andere medicatie
  En kan bij oudere hond, wijzen op hartproblemen
  geplaatst op 14-09-2013 om 18:46
Lees hier de laatste reacties van onze leden op dit artikel. Zelf interesse om te reageren op dit artikel?
Maak snel een eigen account aan! of Meld je hier aan.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x