Kennelhoest bij de hond

Ook al hoesten honden regelmatig, dit mag in het belang van je huisdier niet worden genegeerd!

Wanneer je hond kennelhoest heeft opgelopen is dit te herkennen aan een aantal symptomen die gelijktijdig optreden.

Symptomen van kennelhoest bij honden

De hond heeft een droge, schrapende hoest en hoest herhaaldelijk. Daarnaast komt er geel slijm uit de neus. Het is ook mogelijk dat je hond koorts krijgt.
Deze infectie wordt veroorzaakt door diverse bacteriën en virussen en dankt zijn naam aan het besmettingsrisico waardoor dieren in kennels het snel oplopen.

Kennelhoest is dus zeer besmettelijk, in het belang van andere huisdieren in je omgeving is een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk. De dierenarts zal antibiotica voorschrijven om de virussen en bacteriën te lijf te gaan.

Kennelhoest voorkomen

Omdat voorkomen beter is dan genezen kunt je best de volgende zaken in acht nemen:

 • Ga geregeld naar de dierenarts voor controles en inentingen, op deze manier worden eventuele ziektes al in een vroeg stadium herkend en aangepakt.
   
 • Zorg voor een sterk immuunsysteem: een gezonde hond heeft genoeg weerstand om zich te wapenen tegen bepaalde besmettingen.
   
 • Ga na wat de mogelijkheden zijn bij het gebruik van homeopathische middelen.
   
 • Houd je huisdier gezond en sterk door zaken die in eerste instantie onschuldig lijken, zoals een hoest, niet te negeren.
   

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

danny baeken

EMO 3

Ja, onze puppy heeft inderdaad kennelhoest gehad. Hij wilde zelfs niet meer eten en was na een paar dagen ondervoed. Antibiotica heeft hij inderdaad al binnen, maar ik denk dat mijn verse kippenbouillon en kip met pasta hem er ook bovenop geholpen hebben. Ik ben alvast heel blij dat hij nu actief rondhuppelt en vooral toch wat plezier had in de sneeuw, al was het maar voor even.

monique bor

Bor mijn pup van 6 maanden heeft het op dit moment ..eergister begon hij te hoesten (geen slijm uit neus) en gisteren gelijk naar de dierenarts ..hij heeft geen koorts ,eet goed is gewoon speels maar toch doen we het op advies van de dokter rustig aan .. hij heeft geen contact gehad met een hond die zichtbaar kennelhoest had ...binnen een weekje is hij weer oke EMO 1 en ze zeggen dat hij nu geen kennelhoest meer kan krijgen

Tina Scholte

My vet said my dog has treachea collapsed.but i think it is kennel host
..sascha eats good drinks good pees and poeps good.also likes to go on walks.but she has a terrible dry cough .sometimes spits up slim.so i really dont know she has never had anything around her neck. She is a pomeranin .


Een reactie plaatsen