Hartworm bij honden

Hartworm bij honden
Een hartworm is een parasiet die erg gevaarlijk kan zijn voor honden. Je hond kan een hartworm oplopen door de steek van muggen. Hartworm komt niet alleen bij honden voor, maar ook bij andere dieren zoals katten, wolven en vossen. Men treft iets vaker hartworm aan bij honden dan bij katten. Nadat de infectie is overgedragen, doorgaat de hartworm verschillende transformaties. Uiteindelijk komt deze in het hart terecht, vandaar de naam.

Het is van cruciaal belang om hartworm te behandelen. Deze parasiet is immers bijzonder gevaarlijk, maar er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Het is vooral een gebrek aan informatie over de gevolgen van een hartworm bij honden dat erg gevaarlijk is.

Symptomen

Honden die hartworm hebben gaan de eerste maanden gewoonlijk geen of weinig symptomen vertonen. Het kan wel zijn dat de hond plots heel wat minder actief is. In latere stadia van de infectie kan je huisdier ook lijden aan gewichtsverlies en zelfs bloed gaan ophoesten. Nog andere symptoom is een vermindering in uithoudingsvermogen. Je hond kan ook een zekere lusteloosheid vertonen en aan flauwtes lijden.

Behandeling

Er is medicatie om hartworm te behandelen. Na de behandeling is het belangrijk om je hond voldoende rust te gunnen om te recupereren. De behandeling is immers geen sinecure. De volwassen wormen moeten gedood worden, en hierdoor kunnen stukjes van de worm in de longvaten terecht komen. Het spreekt dus voor zich dat het in geval van hartworm beter voorkomen is dan genezen. Dit kan men doen door de hartwormen al op jonge leeftijd aan te pakken, en anderzijds de muggen die voor hartworm zorgen te bestrijden. Heb je verder nog vragen? Stel ze dan aan Inge

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


1 reactie

Ingrid De Meulemeester

komen deze muggen hier ook voor en zo ja, welke preventieve behandeling bestaat er ?


Een reactie plaatsen