Hondenasiel

Hondenasiel
Dagelijks worden talloze achtergelaten en verloren honden opgenomen in de dierenasielen. Ben je van plan om een hond te adopteren? Spring er dan zeker eerst binnen voor je een fokker raadpleegt. Je vindt er namelijk alle soorten rassen terug tegen een zeer gunstige prijs.

Werking

Elk dierenasiel wordt erkend door de overheid. Ze handelen binnen de vastgelegde normen. De meeste asielen hebben geen winstgevend doel. Ze willen enkel de maatschappij helpen en de verloren dieren een tijdelijke thuis bezorgen. Het personeel is speciaal opgeleid. Zij weten perfect hoe ze met agressief gedrag moeten omgaan.

Elke dag worden er een flink aantal honden opgenomen in het asiel. Het verzorgen van deze honden neemt veel tijd en aandacht in beslag. Alle honden worden onmiddellijk gecastreerd of gesteriliseerd om te voorkomen dat ze zich gaan voortplanten en het asiel overbevolkt geraakt.

Een hond adopteren

Het hoofddoel van een asiel is het vinden van een nieuwe thuis voor de honden. Natuurlijk vind je in een asiel alle soorten rassen terug zoals Chihuahuas, Labradors en Maltezers tegen zeer lage prijzen. Veel honden die als verloren hond terecht waren gekomen in een asiel, zijn opgeleid tot politiehonden, therapiehonden, sporthonden en waakhonden. Met de juiste opleiding zijn deze honden dus zeker niet verloren.

Als je dus van plan ben om een hond te adopteren, kijk dan eerst of je eentje vindt in het asiel. Je helpt er niet enkel de hond mee een thuis en een baasje te vinden maar ook de maatschappij. Let wel op! Heb je geen ervaring met het opvoeden van een hond? Koop dan zeker geen grote hond.

Het asiel zal echter bepalen of je de geschikte kandidaat bent om de gekozen hond te adopteren. Het is jouw verantwoordelijkheid om de juiste opvoeding te bieden aan de hond. Of je geeft zelf een correcte training of je gaat naar de hondenschool. Geef hem de liefde, aandacht en zorg die hij nodig heeft.

Vrijwilligerswerk

De dieren in het asiel hebben natuurlijk elke dag verzorging nodig. Zelfs met zon- en feestdagen. Wil je je steentje bijdragen en deze dieren helpen? Heb je tijd te veel? Schrijf je dan in als vrijwilliger.

Wat zijn precies je taken als vrijwilliger?

  • Eten maken
  • De honden voederen
  • De hokken poetsen
  • De honden uitlaten
  • Reclame verspreiden

Financiële hulp is natuurlijk ook altijd welkom. De verzorging van deze dieren kost veel geld. Dagelijks is er heel wat voeding nodig, dierenartskosten, onderhoud van hokken en nog veel meer.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

Mariuga Rathe

hay ik zou heel graag mee helpen met verzorgen van hond en aziel
waar is het ergens en moet ik kontact opzoeken voor dat ik komEMO 4

Ursula Ursula

Het beste kun je contact opnemen met het asiel bij je in de buurt
Vaak word je dan uitgenodigt voor een gesprek om te bespreken wat je wilt doen, welke dagen/tijden ect Want als vrijwiliger kun je vaak eigen tijden aangeven (athans in beide asiels waar ik heb stage gelopen)

Lotte Van Rechem

Hoi

Hoe oud moet je zijn om vrijwilliger te mogen zijn?

Mvg

Channa

Ik ben 12 en ik wil me helpen
Maar ik woon in Frankrijk 😭🥺
Kan ik helpen en ik kan ook geen honden adopteren ik heb al een hondje


Een reactie plaatsen