Grote hondenrassen

Grote hondenrassen
Grote hondenrassen zijn prachtige huisdieren, maar een grote hond schaf je niet in een opwelling aan. Ze hebben nood aan een uitgebalanceerde voeding, speciaal geschikt voor grote rassen en afgestemd op hun leeftijd. Ook hebben ze veel beweging nodig en nemen dus veel plaats in. Veel lichaamsbeweging zorgt namelijk voor gezonde spieren, hart- en bloedvaten en voorkomt verveling, angst en onrustigheid dat kan leiden tot gedragsproblemen.

Enkele aanraders:

- Bullmastiff

De Bullmastiff is een grote krachtige hond. Hij is opgewekt, betrouwbaar, aanhankelijk en toegewijd aan zijn gezin. Mensagressief gedrag is een zeldzaamheid. Integendeel, hij is heel speels en een echte kindervriend. De Bullmastiff hecht zich snel aan zijn baasje en vereist veel aandacht. Ook heeft hij veel lichaamsbeweging en voldoende ruimte nodig om gezond en gelukkig te blijven. Zorg voor een goede bescherming tegen de kou en de warmte want ze zijn gevoelig voor extreme temperaturen.

- Weimaraner

De Weimaraner is een zachte, werkwillige en intelligente hond met een groot uithoudingsvermogen. Hij is een trouwe waakhond die zeer gesteld is op het leven in huiselijke kring. Deze temperamentvolle jachthond heeft veel ruimte en beweging nodig. Hij moet enkele keren per dag de gelegenheid krijgen zijn energie kwijt te raken door te spelen en te rennen. Weimaraners zijn erg bedreven in het ontsnappen. Ze zijn perfect in staat over hekken te springen, ze te ontgrendelen of ze te ondergraven. De beste baas voor deze hond is een sportieve persoon.

- Engelse Pointer

De Engelse Pointer staat bekend als een vriendelijke en betrouwbare hond, die aanhankelijk en zacht van aard is. Hij zit vol met energie en kracht en is een loyale en toegewijde vriend die geduldig is met kinderen. Lichaamsbeweging is zeer belangrijk voor deze dieren. Wanneer de Engelse Pointer te weinig beweging krijgt, kan hij rusteloos worden.

- Rottweiler

De Rottweiler is een grote, gespierde hond en ziet er angstaanjagend uit. Nochtans is hij zeer aangenaam en zachtaardig. Hij is trouw, gehoorzaam en een goede beschermer voor de familie. De Rottweiler heeft veel beweging nodig, een dagelijkse wandeling is niet voldoende.
In het midden van de 19de eeuw werd hij officieel als politiehond erkend. Tegenwoordig wordt de Rottweiler nog steeds gebruikt als politie-, waak- en spoorhond. Met de juiste opvoeding is deze hond een kalme, speelse en actieve familiehond.

Er zijn enorm veel soorten grote hondenrassen, maar informeer je eerst naar de behoeften van de hond voor je er één uitkiest. Misschien dat onze hondentest je kan helpen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


4 reacties

Yvette Rutten

Ik mis hier de bouvier, zoveel goede fokkers en een fantastisch ras. Waakzaam op hun eigen terrein, koppig, sociaal, echte kindervrienden, met een goede opvoeding je maatje voor alles en altijd. Ze willen echt werken en zijn trouw aan de baas. Veel werk door de vachtverzorging en ze hebben veel beweging nodig. Groetjes De Mazzelhoeve

Leprince

Kangal? Ras anatolische herder

Mievis J.

Geachte , ik hou van de duitse brak , heel lieve en gehoorzame honden , heel slim , kunnen goed met kinderen omgaan , hebben veel beweging nodig want het zijn jachthonden , mijn braks deden zelfs de deur open wanneer niet op slot , ik mis hen heel hard , grtjs M.J.

Gert van B

Ook de Briard mis ik hier, fantastische maatjes en een echte werkhond. Maar geen hond voor de beginnende hondenliefhebber.


Een reactie plaatsen