Weimarse staande hond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale voorstaande honden
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 5 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Aan het hof van Weimar werden sedert het einde van de 18de eeuw grote, grijze jachthonden gefokt, de zogeheten Weimarse staande honden of weimaraner. Deze buitengewoon behendige jachthonden waren lange tijd uitsluitend in jagerskringen bekend en niet te koop. Tegenwoordig wordt deze prachtige hond vooral in de VS gehouden. Sterke punten van de Weimarse staande hond zijn natuurlijk zijn jagerstalenten. Hij heeft een ongewoon scherp reukvermogen, is een uitstekende staande hond, apporteert goed en betrouwbaar, is zelfverzekerd en snel. Indien deze hond niet als jachthond wordt gehouden, moet hij geschikte vervangende taken krijgen. Ook heeft de Weimarse staander veel beweging nodig.

Een Weimarse staande hond opvoeden

Een Weimaraner is heel leergierig en leert snel bij, als eigenaar moet je duidelijk tonen dat je de baas bent en niet andersom. Qua beweging is een Weimaraner redelijk veeleisend. De hond moet voldoende ruimte hebben om te spelen en verlangt dagelijks naar een wandeling.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Weimarse staande hond? Kijk dan op onze Weimarse staande hond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte; 57-70 cm Gewicht: 28-39 kg Kleur: effen (licht-) grijs Bijzonder kenmerk: Er is een kortharige en langharige variant.

Aard

De Weimaraner is een energieke hond met een groot uithoudingsvermogen. Hij is vriendelijk, intelligent en waaks. Als het nodig is verdedigd hij zijn gezin en huis. Zijn reukvermogen is goed ontwikkeld. Een Weimaraner is een zeer sociaal dier. Hij heeft veel aandacht nodig en geniet bijzonder veel van de aanwezigheid van mensen rondom hem. Hij is relatief vriendelijk met kinderen maar er heerst wel een waaks karakter.

Beweging

Ik heb al eens vermeld dat de Weimaraner veel beweging nodig heeft. Dit is niet te onderschatten. Hiermee bedoel ik dat hij elke dag 1uur lichaamsbeweging nodig heeft zoals: wandelen, los kunnen rondlopen, apporteren, zwemmen, mee naast de fiets lopen enz ... met andere woorden veel afwisseling. Als de Weimaraner zijn beweging krijgt is hij rustig in huis. Dus de beste baas voor een Weimaraner is een sportieve persoon die niet bang is om een hondensport te beoefenen. zoals: te gaan jagen of speuren. ze hebben dan ook een uitstekend ontwikkelde neus.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.