Honden centrum

Rottweiler (82938x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Rottweiler

Davy Agten

Foto 's Rottweiler

foto: Rottweiler foto: Rottweiler foto: Rottweiler Blues - Ben foto: HANZ the Rottweiler foto: Linus the Rottweiler foto: Out riding, came across this Rottweiler in the path... foto: portrait of a rottweiler foto: Rottweiler foto: Rottweiler en Cenera foto: Rottweiler foto: Rottweiler portrait foto: Keyne The Rottweiler foto: rottweiler

Video's

Rottweiler Rottweiler Rottweiler Rottweiler

T-shirts

Een echte Rottweiler-liefhebber?
Dan moet je beslist dit t-shirt hebben...

T-Shirt voor Rottweiler-liefhebbers Naar de webshop € 30.99

Algemeen

 • Groep:Type mastiff
 • Land van oorsprong:Duitsland
 • Algemeen voorkomen:Deze zeer gewaardeerde diensthond is in de Duitse stad Rottweil gefokt uit oorspronkelijke schapenhoeders en veedrijvers. Het uiterlijk van de rottweiler is terug te voeren tot de grote veedrijvers, die in dienst van de Romeinen kuddes vee over de Alpen dreven. Tot ver in de vorige eeuw was het drijven van vee dan ook zijn voornaamste taak.

  Later ging het ras ook dienen als trekdier bij slagers in Rottweil. Begin deze eeuw ontdekte men de capaciteiten van de rottweiler als diensten beschermingshond: hij is intelligent, onverschrokken en waakzaam.

  De rottweiler treedt dan ook veel op als politie-en beveiligingshond. Het is een aanhankelijke en goedige gezinshond, die af en toe speels is. Zijn zwarte, kortharige en glanzende vacht is gemakkelijk te onderhouden en hij zal zelden blaffen. Dit ras heeft wel een strenge en consequente opvoeding nodig om betrouwbaar te zijn.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 5

Training Rottweiler

Een liefdevolle maar zeker een consequente opvoeding is nodig voor de Rottweiler.

De baas moet rustig en duidelijk zijn en moet stevig in zijn/haar schoenen staan. Op deze manier kun je het dominante karakter omvormen naar een hond die evenwichtig is en zich zo gedraagt.

Als je iets niet accepteert tijdens de opvoeding, moet je dit met je stem doen. Geweld helpt niet maar verergert de situatie bij de Rottweiler. Reuen moet je iets strakker aanpakken dan teven. De reuen zijn veel dominanter.

De Rottweiler is geschikt voor sporten zoals, bewaking en verdediging, maar hij zal natuurlijk niet de resultaten halen als de Mechelse Herder.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Rottweiler? Kijk dan op onze Rottweiler opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: reu 60-66 cm, teef 50-62 cm
Gewicht: ca. 50 kg
Kleur: zwart met roodbruine aftekening
Bijzonder kenmerk: blaft bijna nooit

Aard

De Rottweiler is een sterke en een goede waakhond, hij is trouw en gehoorzaam aan zijn baas. Hij zal zijn baas altijd beschermen. De Rottweiler is onomkoopbaar en kent geen angst. Hij blaft weinig. Hou rekening dat het een dominante hond is.

De Rottweiler is een intelligente hond. Hij fixeert zich gemakkelijk op een persoon (dus hij is een een-persoons hond, hou er rekening mee), hierdoor kan hij wel jaloers gedrag vertonen. Dit gedrag vertoont hij zeker als de baas zijn aandacht aan meerdere honden geeft.

Hij is een zelfbewuste, eerlijke en een evenwichtige hond.
Binnen zijn ze vrij rustig maar eens buiten worden ze onvermoeibare werkers.

De Rottweiler geeft veel aandacht aan zijn territorium, hij voelt niet veel om op eigen beentje zijn omgeving te gaan verkennen. Hierdoor kun je hem ook gemakkelijk onaangelijnd laten loslopen.

Beweging

De Rottweiler moet veel beweging hebben. Geef hem veel kans om rond te kunnen rennen in bossen of op weiden, dit vind hij heerlijk. Hij zal nooit ver weglopen als hij hierop getraind is. Dit ligt niet in zijn aard.

Wat je hem ook kan geven of leren is zwemmen of joggen (Canicross), dit vinden ze fantastisch en het is goed voor hun en uw conditie. Of ga in het park eens een balspelletje doen. (apporteren.)

Dit geldt tenslotte ook zo voor het fietsen met deze hond.

Erfelijke ziekten

Heupdysplasie en elleboogdysplasie kunnen voorkomen. Fokdieren worden onderworpen aan een gedragstest.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Rottweiler

Er zijn 24 honden van het ras Rottweiler

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x