Golden Retriever

Golden Retriever
De Golden Retriever werd voor het eerst gefokt op de Britse eilanden. Hij werd daar voornamelijk gebruikt als jachthond, zowel op het land als in het water. Tegenwoordig wordt hij nog steeds als jachthond gebruikt, maar ook als speurhond, blindgeleidehond en hulphond voor gehandicapten. Deze hond staat bekend als de meest liefdevolle gezinshond.

Uiterlijk

De Golden Retriever heeft een gemiddelde hoogte van 50 tot 61 centimeter en een gemiddeld gewicht van 25 tot 36 kilogram. Zijn vacht is vlak of golvend en heeft een goud- of crèmekleurige tint. De ondervacht is bovendien waterafstotend. De neus van de Golden Retriever is zwart, en de ogen zijn bruin en zijn oren hangen.

Karakter

Een Golden Retriever is een lieve, trouwe, goed gemanierde hond. Hij leeft er voor om zijn baasje te plezieren. Hij is zeer geduldig, lief voor kinderen en zelfs voor vreemden en andere dieren. Ook is hij zeer intelligent, waardoor hij gemakkelijk te trainen is. Dit ras blinkt zelfs uit in wedstrijden in gehoorzaamheid. Hij kan ongeveer 240 commando’s, woorden en zinnen onthouden. Deze hond vindt het heerlijk om te zwemmen en te werken. Als hij gefocust is op een bepaalde taak, kan niets of niemand hem storen. De Golden Retriever houdt er niet van om alleen gelaten te worden, hij wordt dan angstig en verdrietig.

Verzorging

Dit ras is eenvoudig te verzorgen. Borstel hem minstens één keer per week met een stevige borstel. Soms kan hij zwaar ruien, waardoor hij een dagelijkse verzorging nodig heeft. Steek hem enkel in bad wanneer het noodzakelijk is. Ga ook regelmatig met hem naar een trimsalon zodat hij weer een goed verzorgd uiterlijk krijgt.

Training

De Golden Retriever heeft dagelijks voldoende beweging nodig. Hij moet regelmatig kunnen wandelen en rennen. Krijgt hij te weinig beweging, heeft hij een grote kans op overgewicht en zal hij zich ongelukkig voelen omdat hij zijn energie niet kwijt kan. De meeste Retrievers houden van apporteren en een perfecte beweging voor deze hond is het lopen naast je fiets.
Gezondheidsproblemen

Een ziekte die men soms tegen komt bij de Golden Retriever is een elleboog- en heupdysplasie. Dit betekent dat de gewrichtsonderdelen niet goed op elkaar aan sluiten. Daarnaast kan hij ook oogafwijkingen krijgen. Consulteer in dit geval zeker je dierenarts.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen