Een nieuwe viervoeter in huis

Een nieuwe viervoeter in huis-

De hond is al eeuwenlang de beste vriend van de mens. Ook bij ons is hij razend populair: maar liefst één gezin op vier heeft zijn eigen trouwe viervoeter. Kriebelt het bij jou ook na het zien van die snoezige pup van de buren? Zeuren de kinderen je al maandenlang de oren van het hoofd? Is de stap gezet? Lees dan hier waaraan je moet denken vooraleer je overgaat tot het aankopen van je nieuwste gezinslid.
 

Over Duitse doggen en Poedels

Het is heel belangrijk om vooraf met het gezin aan tafel te zitten en een hond te zoeken die perfect bij jullie past. Kiezen jullie voor een volwassen hond of een pup? Een rashond of een kruising? Een waker of een allemansvriend? Er zijn honderden dingen die je in acht moet nemen alvorens je een hond aanschaft.

Elk ras kent zijn specifieke eigenschappen. Sommigen hebben veel beweging nodig, anderen vragen een dagelijkse kambeurt. Ga niet enkel af op het uiterlijk want je zou wel eens voor verrassingen kunnen komen te staan. De Shiba inu, bijvoorbeeld, ziet er heel snoezig uit maar is doorgaans vrij koppig en kan een hele uitdaging zijn om te trainen.
 

Helpende pootjes

Jaarlijks komen maar liefst 35.000 honden in het asiel terecht. Velen zijn het slachtoffer van impulsaankopen. Ze komen in alle kleuren, maten, rassen en leeftijden en ze willen allemaal graag een nieuw baasje. Neem maar eens een kijkje op http://www.dierenasiel.nl. Op deze site voegen meer dan 50 asielen dagelijks foto’s en informatie toe over alle honden die op zoek zijn naar een gouden mandje.

Heb je een specifieke hond op het oog? De asielmedewerkers zullen je graag meer vertellen over zijn karakter. Bij vele asielen kan je met een hond naar keuze op pad gaan voor een verkwikkende wandeling in de omgeving. Zo krijg je de kans om jouw favoriet een beetje te leren kennen buiten de vier muren van het asiel.
 

De juiste fokker

Als je besloten hebt om een pup bij een fokker te halen zijn er een paar dingen waar je zeker op moet letten. Er zijn namelijk veel broodfokkers actief. Dat zijn heuse puppyfabrieken waar moederdieren in erbarmelijke omstandigheden leven en worden afgedankt als ze niet meer kunnen werpen. De pups zijn vaak ziek, en sterven een week na aankoop, of hebben ernstige afwijkingen.

Een goede fokker:

  • fokt slechts één à twee rassen
  • laat je graag de ouderdieren zien
  • houdt de werpruimtes en kennels hygiënisch
  • doet aan shows of hondensport en laat de ouderdieren testen op genetische afwijkingen

Veel plezier met de zoektocht naar je nieuwe aanwinst en denk eraan: Een hond heb je niet voor even, maar voor je hele leven.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


0 reacties


Een reactie plaatsen