De Labrador Retriever is een ideale gezinshond

De Labrador Retriever is een ideale gezinshond
De meest geliefde gezinshond is de Labrador Retriever. Hij is afkomstig van Newfoundland en is vooral populair omdat hij zeer toegewijd en betrouwbaar is. Hij is niet enkel een uitstekende huishond maar ook een fantastische jachthond. Vroeger moest hij voor de vissers aan de kust met visnetten sleuren. Bovendien wordt de Labrador nu ook vaak gebruikt als reddingshond, hulphond en blindengeleidehond.

Lengte

Een Labrador is een grote hond. Mannetjes kunnen 56 tot 63 cm groot worden, vrouwtjes zijn iets kleiner.

Gewicht

Het gewicht van een mannelijke Labrador is ongeveer 36 kg, een vrouwelijke Labrador ongeveer 32 kg.


Vacht

Zijn vacht is kort, dik, niet golvend en vrij hard. Bovendien is het waterbestendig. Dit maakt hem een ideale partner voor buitenactiviteiten in de winter. De kleur van de vacht kan zwart, geel of chocoladekleurig zijn. Geel kan variëren van licht crèmekleurig tot voskleurig. Soms is er ook een kleine witte borstvlek.

Staart

Een onderscheidende kenmerk van de Labrador met andere rassen is de staart. De dikke staart is vergelijkbaar met die van een otter. Hij is gematigd lang, dik aan de basis en goed behaard. Hij mag niet gekruld zijn en moet stevig zijn. Bovendien moet hij op een lijn met de rug worden gedragen en nooit boven de rug. Is dit niet zo of is de staart te dun, dan wordt dit beschouwd als een onvolmaaktheid.


Hoofd

Het hoofd van de hond is zeer opvallend, vrij breed en gedefinieerd. Ook heeft hij gematigd lange, krachtige kaken. De ogen zijn bruin en er bevindt zich een zwarte lijn rondom. De oren vallen juist boven de ogen.

De Labrador heeft bovendien een zeer eigenaardige neus met brede neusgaten. De kleur van de neus is zeer belangrijk. Een volledige roze neus of een neus zonder kleur betekent dat het geen volbloed is.

Karakter

De levensduur van een Labrador is ongeveer 15 jaar. Het is een zeer intelligente hond die zeer speels is en bruist van de energie. De jacht is zijn passie en hij wil zijn baasje erg graag tevredenstellen. Bovendien is hij een liefhebber van water. Zijn moedigheid en zelfstandigheid zijn pluspunten voor de jacht. En door zijn vriendelijke, sociale karakter is het een allemansvriend. Het is dus een ideale hond voor gezinnen met kinderen. Kortom: een labrador is een ideale gezinshond.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.


3 reacties

John Reijnen

De labrador heeft één nadeel, hij heeft een zeer sterk karakter en kan bij tijden zeer eigenzinnig, en heeft daarom wel een baasje nodig die stevig in zijn schoenen staat, en hem duidelijk laat merken wie de baas is.
Als dit niet het geval is, dan loopt de labrador binnen de kortste keren over zijn baasje heen en neemt hij zelf de touwtjes in handen.

Louis Janssen

Is erg agressief naar andere honden toe! baasje sterk in zijn schoenen of niet!

John Reijnen

@adolo…. dat is dan toch een slecht gesocialiseerde Labrador, want agressie komt normaal niet voor bij het ras.


Een reactie plaatsen