Westfaalse dasbrak

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Kleine lopende honden
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Westfaalse Dasbrak ( of Westfälische Dachsbracke, Sauerlander Dachsbracke ) behoort tot de rassengroep van de Lopende of Drijvende Honden, onder Laagbenige rassen. De Westfaalse Dasbrak is ontstaan in het Duitse Westfalen uit de kruising van een Duitse Brak en een Dashond. Op die manier werden de bewezen graaf-bekwaamheden van de Dashond gecombineerd met de snelheid en het reactievermogen van de langbenige Brak. Hoewel de meningen verschillen, zijn er bewijzen die aantonen dat deze hond al eeuwen bestaat. Het ras werd voornamelijk gebruikt voor de jacht op vos en haas, maar ook op wilde zwijnen. Deze kleine jager met zijn brede borst staat vierkant op vier stevige benen. Buiten Duitsland komt hij niet of nauwelijks voor.

Een Westfaalse dasbrak opvoeden

De Westfaalse dasbrak vraagt een degelijke consequente opvoeding.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Westfaalse dasbrak? Kijk dan op onze Westfaalse dasbrak opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte ligt tussen de 30 en de 38 cm, met een gewicht van ongeveer 15 kg. Kleur : rood tot geel met een zwart zadel of zwarte mantel; met typische witte brakaftekeningen : vlam of bles rond de snuit, witte kraag, wit op de bost, benen en punt van de staart. Tweekleurig is niet gewenst, zwarte aftekeningen op het hoofd evenmin. Chocoladekleurige aftekeningen zijn een fout.

Aard

De Westfaalse Dasbrak is koppig en heeft een scherp reukvermogen . Hij is vechtlustig en heeft een groot uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Hij is behendig en lenig. Hij kan sporen volgen en een hol binnendringen. Hij is aanhankelijk en gehoorzaam, en daardoor een goed gezelschap. Het is een schrandere en dappere hond, met een gelijkmatig temperament.

Beweging

De Westfaalse dasbrak heeft veel energie en heeft dus behoefte aan voldoende ruimte en veel lichaamsbeweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.