Honden centrum

Slovensky kopov (6174x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Slovensky kopov

Davy Agten

Foto 's Slovensky kopov

foto: Slovensky kopov foto: Slovensky kopov

Video's

Slovensky kopov Slovensky kopov Slovensky kopov Slovensky kopov

Algemeen

 • Groep:Middenslag lopende honden
 • Land van oorsprong:Slowakije
 • Algemeen voorkomen:De Slovensky Kopov ( of Slowaakse Hound, Black Forest Hound ) behoort tot de rassengroep van de Lopende of Drijvende Honden en is de oudste en enige inheemse speurhond van Slowakije. Deze Slowaak wordt tegenwoordig trouwens nog steeds gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen. Hij is een speurhond 'par excellence'.

  Zijn gelijkenis met de Poolse Hound maakt het aannemelijk dat er een verband met dit ras bestaat. Andere bronnen speculeren dat de Balkan Hound en de Transsylvanische Hound gekruist werden met de Czesky Fousek of vergelijkbare jachthonden, en dat op deze manier deze populaire Hound ontstond.

  De Slovensky Kopov is een draadharige hond, die er in feite 'glad' uitziet. Deze onverschrokken en zeer moedige hond kan urenlang een spoor volgen. Hij heeft een voortreffelijke neus, een groot doorzettingsvermogen en een zeer goed gevoel voor richting.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 3

Training Slovensky kopov

De Slovensky kopovs hebben beslist een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Slovensky kopov? Kijk dan op onze Slovensky kopov opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte bedraagt voor reuen 46 tot 54 cm en voor teven 44 tot 52 cm. Het gewicht moet boven de 20 kg. liggen.

Aard

Deze Joegoslavische hond is goedaardig en gehoorzaam. In zijn geboorteland brengt hij heel veel tijd met de jager door. De Slovensky kopov is een levendige jager met een hoge stem. Als hij geen doel voor ogen heeft, wordt de hond erg hangerig en gebruikt hij al zijn energie om zo lastig mogelijk te zijn.

Over het algemeen is hij echter sereen en tevreden. Hij heeft echter een consequente eigenaar nodig.

Beweging

De Slovensky kopov heeft veel ruimte en veel lichaamsbeweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x