Slovensky kopov

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Slowakije
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Slovensky Kopov ( of Slowaakse Hound, Black Forest Hound ) behoort tot de rassengroep van de Lopende of Drijvende Honden en is de oudste en enige inheemse speurhond van Slowakije. Deze Slowaak wordt tegenwoordig trouwens nog steeds gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen. Hij is een speurhond 'par excellence'. Zijn gelijkenis met de Poolse Hound maakt het aannemelijk dat er een verband met dit ras bestaat. Andere bronnen speculeren dat de Balkan Hound en de Transsylvanische Hound gekruist werden met de Czesky Fousek of vergelijkbare jachthonden, en dat op deze manier deze populaire Hound ontstond. De Slovensky Kopov is een draadharige hond, die er in feite 'glad' uitziet. Deze onverschrokken en zeer moedige hond kan urenlang een spoor volgen. Hij heeft een voortreffelijke neus, een groot doorzettingsvermogen en een zeer goed gevoel voor richting.

Een Slovensky kopov opvoeden

De Slovensky kopovs hebben beslist een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Slovensky kopov? Kijk dan op onze Slovensky kopov opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte bedraagt voor reuen 46 tot 54 cm en voor teven 44 tot 52 cm. Het gewicht moet boven de 20 kg. liggen.

Aard

Deze Joegoslavische hond is goedaardig en gehoorzaam. In zijn geboorteland brengt hij heel veel tijd met de jager door. De Slovensky kopov is een levendige jager met een hoge stem. Als hij geen doel voor ogen heeft, wordt de hond erg hangerig en gebruikt hij al zijn energie om zo lastig mogelijk te zijn. Over het algemeen is hij echter sereen en tevreden. Hij heeft echter een consequente eigenaar nodig.

Beweging

De Slovensky kopov heeft veel ruimte en veel lichaamsbeweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.