Ogar polski

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Polen
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Ogar Polski ( of Poolse Hound, Poolse Brak ) behoort tot de rasgroep van de Lopende Honden en heeft reeds een lang, maar ongekend verleden. Deze Poolse Hound zou verwant kunnen zijn aan de Speurhonden uit de buurlanden Duitsland en Oostenrijk, hoewel dit helemaal niet zeker is. Zijn bewegingen tijdens het werk zijn langzaam maar weloverwogen. Het is een volhardende achtervolger. Hij jaagt op verschillende soorten wild en doet dat op de meest verraderlijke terreinen. Zijn aangeboren gave om wild op te sporen en zijn richtingsgevoel zijn bewonderenswaardig. De Ogar Polski is een indrukwekkende Hound. Hij is krachtig gebouwd, massief en zwaar, hoewel hij lichter is dan de gerimpelde St. Hubertus. Buiten Polen zijn er geen exemplaren van deze hond bekend en in Polen zelf is hij na de tweede wereldoorlog nogal zeldzaam geworden.

Een Ogar polski opvoeden

De Ogar Polski heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Ogar polski? Kijk dan op onze Ogar polski opvoeden pagina.

Uiterlijk

De schofthoogte voor reuen en teven gaat van 56 tot 66 cm. Het gewicht : reuen 25 tot 32 kg en teven 20 tot 26 kg. Kleur : geelbruin en zwart. Hoofd, oren, benen, borst en dijen tan. Lichaam zwart of donkergrijs, met een zwarte mantel. Witte aftekening op de borst, buik, onderbenen en staareinde toegestaan.

Aard

De Ogar Polski heeft een groot uithoudingsvermogen. De Ogar Polski is niet uitermate snel, maar hij heeft een uitstekende reukzin en een klinkende stem. Hij kan op allerlei soorten terrein werken in alle weersomstandigheden. Hij is een aanhankelijk en aangenaam gezelschap.

Beweging

Ondanks zijn enthousiasme in het veld, krijgt de Ogar toch best wat extra beweging om zwaarlijvigheid en luiheid te voorkomen.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.