Slovensky Hrubosrsty stavac - Slovaakse staande hond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Type griffon
Land van oorsprong Slowakije
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Slovensky Hrubosrsty Stavac ( of Slovensky Hrubosrsty Stavac Ohar ) behoort tot de rassengroep van de Continentale Staande Honden van het Brak-type. Buiten Slowakije wordt hij weinig of niet opgemerkt. Het ras is oud in het land van herkomst. Vanaf het midden van de negentiende eeuw tot aan de periode voor de Eerste Wereldoorlog kwam hij tamelijk veel bij jagers voor, maar na de oorlog was hij bijna uitgestorven. In de jaren dertig van de 20ste eeuw werd het ras gereconstrueerd met behulp van onder andere de Weimaraner en de Cesky Fousek. Het nieuwe ras, de Slovensky Hrubosrsty Stavac, werd in 1982 door de FCI officieel erkend. Het is in de eerste plaats een jachthond, gespecialiseerd in de activiteiten na het schot, zoals apporteren, spoorzoeken en het opsporen van aangeschoten wild. De hond schijnt oplettend te zijn en gemakkelijk te trainen. Deze Stavac is een harde werker die kan gebruikt worden in het water, op het land of in de bossen. Het is een goede retriever.

Een Slovensky Hrubosrsty stavac - Slovaakse staande hond opvoeden

Dit ras is vooral gefokt als werkhond en heeft dan ook beweging en uitdaging nodig. Het zijn vriendelijke honden die graag werken en hun uiterste best doen hun baas te plezieren. Ze zijn hard voor zichzelf en vooral gericht op de tevredenheid van hun baas. Ze leren snel en makkelijk en zijn zacht en verdraagzaam van aard. Ze hebben een zachte aanpak nodig, want doordat ze graag willen werken, kan een te harde aanpak veel onbegrip bij de hond oproepen, waardoor hij geneigd zal zijn zich af te sluiten uit onbegrip.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Slovensky Hrubosrsty stavac - Slovaakse staande hond? Kijk dan op onze Slovensky Hrubosrsty stavac - Slovaakse staande hond opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Slowaakse Staande Hond reu is 62 tot 68 cm, die van de teef 57 tot 64 cm. Het gewicht van de Slowaakse Staande Hond is 25-35 kg. Kleur: De hoofdkleur van de Slowaakse Staande Hond is bruingrijs of grijs, met eventuele bruine of geschimmelde platen.

Aard

De Slowaakse Staande Hond is een kalme en vriendelijke hond, die matig waaks is en zich zeer sterk aan zijn gezin hecht.

Beweging

De Slovensky Hrubosrsty stavac heeft veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.