Peruaanse naakthond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Oertypen
Land van oorsprong Peru
Fokkers 4 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Deze slanke en elegante naakthond wordt ook wel perro-sin-pelo-de-Perü of Inca-orchiddog genoemd. Volgens de overlevering zou hij al door de inca's zijn gehouden en als heilige hond zijn vereerd. Kynologen menen echter dat dit jonge ras net als de Mexicaanse naakthond en de Chinese kuifhond van de eveneens naakte Abessijnse zandterriër afstamt. Waarschijnlijk zouden de naakthonden pas in China en Mexico zijn beland toen er sprake was van geregeld scheepsverkeer. De inca-orchiddog zou afstammen van de Mexicaanse naakthond. Dit ras is 10 tot 20 cm groter dan de andere naakthonden en weegt bijna het dubbele. De inca-orchiddog is zelfs aan de staartpunt en op de kop onbehaard. Het is een vrolijke, goedige en rustige hond. Hij blaft of jankt alleen als hij zeer opgewonden is. Zijn weerstandsvermogen is ook bij koud weer verbazingwekkend.

Een Peruaanse naakthond opvoeden

Een zachte opvoeding van de Peruaanse Naakthond is gewenst. Hij is zelfstandig en zal alleen iets doen voor iemand waar hij genegenheid voor voelt. De Peruaanse Naakthond is een vriendelijke maar onafhankelijke hond.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Peruaanse naakthond? Kijk dan op onze Peruaanse naakthond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 40-50 cm Gewicht: 9-12 kg Kleur: alle huidskleuren toegestaan, witte honden met leverkleurige tekening meer geliefd Bijzonder kenmerk: grote naakthond

Aard

De Peruaan is met een goede training redelijk gehoorzaam en doet graag dingen met zijn baas. Van karakter is de hond erg zacht dus het vergt ook een zachte aanpak. Slaafs zijn de honden nooit. De Peruaan is qua karakter een windhondtype, zijn liefde moet je verdienen. Het zijn geen honden die voor de lol kunstjes op gaan voeren. In standaarden staan ze beschreven als gereserveerd nobel en liefhebbend maar onafhankelijk. De Peruaan is ook een zeer alerte hond. Je hoeft hem echt niet te wijzen op geluidjes en bijvoorbeeld vogeltjes. De Peruaan heeft een jachtinstinct maar met training is dit over het algemeen goed te begeleiden. Ze zijn waaks en gereserveerd naar vreemden. De Peruaan is vaak nog heel primitief in zijn gedragingen. Je moet ze hebben meegemaakt om hier een voorstelling bij te kunnen maken.

Beweging

Als zij voldoende beweging krijgen zijn ze rustig in huis.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.