Mexicaanse naakthond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Oertypen
Land van oorsprong Mexico
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Mexicaanse Naakthond hoort ook thuis in het groepje van de Peruaanse Haarloze hond en de Chinese Gekuifde Naakthond. De Xoloitzcuintle, of Xolo, zoals de Mexicaanse Naakthond door zijn fans ook kortweg wordt genoemd, komt ook in meerdere slagen voor. Hij is rustig, intelligent, aanhankelijk, vrolijk en waaks, want hij was vroeger waakhond. De haartjes op hoofd, voeten en punt van de staart zijn bij hem kort. Deze naakthonden zijn volstrekt kaal, met uitzondering van een stugge kuif op het voorhoofd en wat haren aan de staartpunt. Af en toe dient de hond afgezeemd te worden om de huid schoon te houden. De huid moet beschermd worden tegen verbranding met een zonnebrandcrème. Hij kan niet blaffen, maar stoot een soort gehuil uit. Hij heeft niet veel behoefte aan beweging, maar wordt wel graag mee uit genomen. Het is een uiterst zeldzaam ras.

Een Mexicaanse naakthond opvoeden

Een zachte en consequente opvoeding is nodig voor de Mexicaanse Naakthond. Dit ras is over het algemeen makkelijk te trainen. Ze zien hun baas als hun gelijke en doen hem dienovereenkomstig met genoegen een plezier: niet omdat ze moeten maar omdat ze dat zelf verkiezen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Mexicaanse naakthond? Kijk dan op onze Mexicaanse naakthond opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Mexicaanse Naakthond komt in drie maten voor: Miniatuur: schofthoogte 25-35 cm. Medio: 35-45 cm. Standaard: 45-60 cm. Kleur: De huid is van de Mexicaanse Naakthond is bruin tot blauwgrijs en wordt 's zomers onder de invloed van de zon donkerbruin tot zwart. Vlekjes zijn toegestaan.

Aard

De Mexicaanse Naakthond is een levendige hond, vriendelijk en alert. Afstandelijk en waaks naar vreemden, aanhankelijk en vriendelijk tegen eigen familie en bekenden.

Beweging

De Mexicaanse Naakthond heeft een gemiddelde beweging nodig. Hij past zich goed aan in de stad.

Erfelijke ziekten

Acné en of meeëters komen vaak voor. Als dit niet goed wordt bijgehouden kunnen er ontstekingen ontstaan. De huid kan uitdrogen en gaan schilferen. De randjes van de oren zijn zeer gevoelig voor kloven. Een goede vochtinbrengende crème doet dan wonderen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.