Honden centrum

Chinese gekuifde naakthond (27461x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Chinese gekuifde naakthond

Davy Agten

Foto 's Chinese gekuifde naakthond

foto: Chinese naakthond foto: Chinese naakthond foto: Chineese gekuifde naakthond foto: Chineese gekuifde naakthond foto: Chinese Crested Dog exhibition foto: Chinese Crested Dog foto: Chinese Crested Dogs foto: Chinese Crested Dog exhibition foto: How Does He See Where He's Going? foto: Chinese Crested

Video's

Chinese gekuifde naakthond Chinese gekuifde naakthond Chinese gekuifde naakthond

Algemeen

 • Groep:Naakthonden
 • Land van oorsprong:China
 • Algemeen voorkomen:Dit ras, dat ook Chinese kuifhond wordt genoemd, is een ware curiositeit. Vanuit China kwam deze hond eerst terecht in de VS, waar hij met zijn vriendelijke manier van doen veel harten veroverde. Zijn huid is zacht en altijd warm. Mede daardoor heeft dit ras zich goed kunnen aanpassen aan ons klimaat. Zozeer zelfs, dat hij dolgraag in de sneeuw ronddolt!

  De Chinese naakthond heeft iets meer voedsel nodig dan andere kleine honden omdat hij zonder isolerende vacht meer warmte verliest. Daar staat tegenover dat hij kan dienen als een extra kacheltje als het koud is! Een kacheltje dat dus geen haar achterlaat op de kleding.

  De Chinese naakthond is echt een hond voor liefhebbers van het exotische. Het ras komt vooral voor in huidkleur, maar ook in grijs of zwart. Soms ziet men op een lichte huid ook donkere vlekken, die lijken op grote zomersproeten.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 4
 • Gehoorzaamheid:
  • 4
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 2

Training Chinese gekuifde naakthond

De opvoeding is vrij makkelijk,wat wel belangrijk is om hem van kleins af aan alles te leren omdat ze toch wat terughoudend kunnen zijn.Dat maakt het op latere leeftijd wat moeilijker om ze te laten wennen aan andere mensen en dingen.Maar wat ze weten vergeten ze niet en het zij dan ook honden die iedereen aardig vinden, maar soms een voorkeur hebben voor een persoon. Alles op een rijtje de Chinese naakthond is: Slim Opgewekt Speels Intelligent Terughouden naar vreemden Makkelijk te trainen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Chinese gekuifde naakthond? Kijk dan op onze Chinese gekuifde naakthond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 23-33 cm
Gewicht: 2-5 kg
Kleur: huidkleuren, grijs, zwartachtig; soms donkere vlekken op lichte huid
Bijzonder kenmerk: naakthond

Aard

Dit zijn opgewekte en speelse honden. Ze zijn erg beweeglijk en levendig, ook in huis. Ze zijn gevoelig voor stemmingen. Ze zijn heel alert op geluiden en laten beslist hun stem horen als ze onraad bespeuren, maar behoren niet tot excessieve blaffers.

De baasbinding bij dit ras is erg sterk, het zijn beslist geen allemansvrienden, voor vreemde mensen zijn ze een beetje schuchter. De Chinese Naakthond kan het redelijk goed met kinderen vinden, maar houdt ze liever niet met al te jonge of te drukke kinderen.

Beweging

Dit ras past zich qua beweging aan aan jouw gezinssituatie.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Chinese gekuifde naakthond

Er zijn 21 honden van het ras Chinese gekuifde naakthond

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x