Chinese gekuifde naakthond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Naakthonden
Land van oorsprong China
Fokkers 10 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Dit ras, dat ook Chinese kuifhond wordt genoemd, is een ware curiositeit. Vanuit China kwam deze hond eerst terecht in de VS, waar hij met zijn vriendelijke manier van doen veel harten veroverde. Zijn huid is zacht en altijd warm. Mede daardoor heeft dit ras zich goed kunnen aanpassen aan ons klimaat. Zozeer zelfs, dat hij dolgraag in de sneeuw ronddolt! De Chinese naakthond heeft iets meer voedsel nodig dan andere kleine honden omdat hij zonder isolerende vacht meer warmte verliest. Daar staat tegenover dat hij kan dienen als een extra kacheltje als het koud is! Een kacheltje dat dus geen haar achterlaat op de kleding. De Chinese naakthond is echt een hond voor liefhebbers van het exotische. Het ras komt vooral voor in huidkleur, maar ook in grijs of zwart. Soms ziet men op een lichte huid ook donkere vlekken, die lijken op grote zomersproeten.

Een Chinese gekuifde naakthond opvoeden

De opvoeding is vrij makkelijk,wat wel belangrijk is om hem van kleins af aan alles te leren omdat ze toch wat terughoudend kunnen zijn.Dat maakt het op latere leeftijd wat moeilijker om ze te laten wennen aan andere mensen en dingen.Maar wat ze weten vergeten ze niet en het zij dan ook honden die iedereen aardig vinden, maar soms een voorkeur hebben voor een persoon. Alles op een rijtje de Chinese naakthond is: Slim Opgewekt Speels Intelligent Terughouden naar vreemden Makkelijk te trainen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Chinese gekuifde naakthond? Kijk dan op onze Chinese gekuifde naakthond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 23-33 cm Gewicht: 2-5 kg Kleur: huidkleuren, grijs, zwartachtig; soms donkere vlekken op lichte huid Bijzonder kenmerk: naakthond

Aard

Dit zijn opgewekte en speelse honden. Ze zijn erg beweeglijk en levendig, ook in huis. Ze zijn gevoelig voor stemmingen. Ze zijn heel alert op geluiden en laten beslist hun stem horen als ze onraad bespeuren, maar behoren niet tot excessieve blaffers. De baasbinding bij dit ras is erg sterk, het zijn beslist geen allemansvrienden, voor vreemde mensen zijn ze een beetje schuchter. De Chinese Naakthond kan het redelijk goed met kinderen vinden, maar houdt ze liever niet met al te jonge of te drukke kinderen.

Beweging

Dit ras past zich qua beweging aan aan jouw gezinssituatie.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.