Sabueso español

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Middenslag lopende honden
Land van oorsprong Spanje
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Sabueso Español ( of Sabueso Español De Monte, de Grote Spaanse Hound ) is een zeer oud historisch Spaans ras, dat rechtstreeks afstamt van de inmiddels uitgestorven "Keltische Brak". Zijn gelijkenis met de St. Hubertus en zijn klassieke mastiff-uiterlijk verzekeren ons dat deze hond reeds een lange geschiedenis achter de rug heeft. Men gelooft dat het ras van Keltische oorsprong is en dat het reeds vele jaren op het Iberisch schiereiland leeft. Hij behoort tot de hondenrassengroep van de Lopende of Zweethonden - Middelgrote honden. In onze contreien is dit ras pas een tiental jaar bekend en de exemplaren kan je bij ons dan ook op je vingers tellen. In Spanje wordt dit ras uitsluitend als gebruikshond gehouden, waar hij zeer populair is bij jagers, vooral in het noorden van Spanje. Net als de meeste brakken is ook de Sabueso Español geschikt voor de nazoek (zweetwerk). Het is een middelgrote hond, goedgevormd en slank met een vrolijke kop, lange oren en een groot uithoudingsvermogen. Tussen reuen en teven bestaat een duidelijk verschil, de teven zijn aanzienlijk kleiner en fijner (slanker) van bouw.

Een Sabueso español opvoeden

De Sabueso Españols hebben beslist een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Sabueso español? Kijk dan op onze Sabueso español opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte Grote Sabueso Espanol: reuen 52 tot 57 cm en teven: 48 tot 53 cm. Kleine Sabueso Espanol: reuen: kleiner dan 52 cm. Teven kleiner dan 48 cm. Gewicht Grote Sabueso Espanol ongeveer 25 kg. Kleine Sabueso Espanol ongeveer 20 kg. Kleur: Grote Sabueso Espanol: wit met grote, ronde oranje vlekken, in verschillende nuances. Kleine Sabueso Espanol: wit met rode of zwarte vlekken, soms groot genoeg om het hele lichaam op hals, snuit, borst en onderbenen na te bedekken.

Aard

De Sabueso Español is levendige en evenwichtig. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen. Ook is de Sabueso Español onafhankelijk en koppig. Hoewel hij trouw en aanhankelijk is, is hij geen echte gezelschapshond.

Beweging

De Sabueso vraagt veel ruimte en beweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.