Honden centrum

Oostenrijkse pinscher (29386x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Oostenrijkse pinscher

Davy Agten

Foto 's Oostenrijkse pinscher

foto: Oostenrijkse pinscher foto: Oostenrijkse pinscher foto: Oostenrijkse pinscher foto: Oostenrijkse pinscher foto: Oostenrijkse pinscher foto: Oostenrijkse pinscher foto: Oostenrijkse pinscher foto: Oostenrijkse pinscher foto: Oostenrijkse pinscher foto: Oostenrijkse pinscher

Video's

Oostenrijkse pinscher Oostenrijkse pinscher Oostenrijkse pinscher Oostenrijkse pinscher

Algemeen

 • Groep:Pinschers en schnauzers
 • Land van oorsprong:Oostenrijk
 • Algemeen voorkomen:De Oostenrijkse Pinscher ( of Osterreichischer Kurzhaariger Pinscher ) behoort tot het Pinscher-ras en geniet blijkbaar enkel bekendheid in zijn geboorteland Oostenrijk. In zijn thuisland is deze werkende Terriër al vele jaren bekend. Reeds héél vroeg in de geschiedenis is de mens begonnen met een selectie die leidde tot het ontstaan van verschillende rassen. Zo had men ook in West- en Midden Europa een groep honden die speciaal geschikt waren voor het verdelgen van ratten en muizen, en tevens als waakhond hun mannetje stonden.

  Deze honden kwam men vooral tegen op boerderijen. Ze werden 'Pinschers' genoemd. Uit de oorspronkelijke Pinschers ontstonden nog twee andere rassen : de ruwharige Hollandse Smoushond en de kortharige Oostenrijkse Pinscher. De kortharige Oostenrijkse Pinscher staat van alle rassen nog het dichtste bij het oorspronkelijke Pinschertype. Ze zijn niet alle gladharig zoals de Dwergpinscher en de Duitse Pinscher, maar hebben een zwaardere vacht. De Oostenrijkse Pinscher is een nog onbedorven hondje, dat pas betrekkelijk kort geleden ( in 1929 ) werd opgenomen tussen de kynologische erkende rassen, maar als landslag al betrekkelijk oud moet zijn.

  Het ras wordt echter steeds zeldzamer, ondanks de verwoede pogingen van een paar enthousiastelingen.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 4
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Oostenrijkse pinscher

Hij is vrolijk en lief met een volgzaam karakter en is makkelijk af te richten. Door zijn terriërs instinct jaagt de Oostenrijkse Kortharige Pinscher graag achter konijnen en vossen aan.

De Oostenrijkse Pincher leert snel als je een consequente maar een liefdevolle opvoeding geeft. Op deze manier krijg je een goede opgevoede hond.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Oostenrijkse pinscher? Kijk dan op onze Oostenrijkse pinscher opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte 35–50 cm.
Gewicht 12–18 kg.

Aard

Hij heeft een sterk karakter, is vrolijk, aandachtig, speels en voornamelijk gehecht en vriendelijk met de personen die hij kent. De Oostenrijkse Kortharige Pinscher is wantrouwig tegenover buitenstaanders en het is een zeer goede waker. De dieren blaffen veel en zijn niet geschikt om in dicht bevolkte gebieden te houden. Ze hebben gemiddelde beweging nodig.

Beweging

Het is verstandig dat je veel ruimte hebt in je tuin als je dit ras neemt. Omdat hij van oudsher boerenerfhond is en veel loopruimte nodig heeft.

Als dit niet mogelijk is, ga dan regelmatig grote wandelingen maken. Ze hebben niet de neiging om weg te lopen, omdat ze redelijk erf vast zijn.

Erfelijke ziekten

Heupdysplasie en oogafwijkingen kunnen bij dit ras voorkomen.

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Er zijn 1 hond van het ras Oostenrijkse pinscher

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x