Honden centrum

Duitse pinscher (61333x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Duitse pinscher

Davy Agten

Foto 's Duitse pinscher

foto: Duitse Pinscher foto: Duitse Phinschers

Video's

Duitse pinscher Duitse pinscher Duitse pinscher Duitse pinscher

Algemeen

 • Groep:Pinschers en schnauzers
 • Land van oorsprong:Duitsland
 • Algemeen voorkomen:In Duitsland hebben al lang gladharige pinchers bestaan. Omdat ze uitstekende rattenvangers waren, werden ze op grote schaal gehouden op boerderijen en door voerlieden. In 1895 werd de 'Pinscher Klub' opgericht. Die club wilde de pinschers tot een uniform ras maken. Tot die tijd bestonden er namelijk nog veel verschillen qua type, kleur en grootte. De Duitse pincher komt tegenwoordig weinig voor.

  De vacht van dit ras is kortharig en glanzend. De Duitse pincher mag Reebruin en Black & Tan van kleur zijn.

  De Duitse pincher is een heel levendige hond. Hij is intelligent, aanhankelijk en gereserveerd tegenover vreemden. Verder is hij een zeer goede huishond die de boel ook kan bewaken. Hij heeft veel plaats en voldoende uitloop nodig.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 3
 • Hondvriendelijkheid:
  • 4
 • Gehoorzaamheid:
  • 3
 • Kan alleen zijn:
  • 4
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Duitse pinscher

De Duitse pinsher is zeer goed geschikt voor Agility , ook is hij bij het sporten of fietsen niet gemakkelijk te vermoeien.

Men moet hem zijn rangorde duidelijk maken en belonen met lof en kleine beloningen, wanneer hij zich terugtrekt om te rusten laat men hem zijn rust. In zijn eerste levensweken die hij bij de kweker doorbrengt is menselijk contact zeer belangrijk, sociale opvoeding begint als het ware in de wieg.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Duitse pinscher? Kijk dan op onze Duitse pinscher opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 45 tot 50 cm voor zowel de reu als de teef
Gewicht: 9-16 kg
Kleur: Reebruin en Black & Tan
Bijzonder kenmerk: prima rattenvanger

Aard

Tegenwoordig wordt hij gehouden als waak en gezelschapshond. Hij is zeer intelligent en leergierig. Hij is vriendelijk en aanhankelijk maar zal als waakhond zijn thuis en familie verdedigen, hij zal ook laten merken wanneer hem iets niet zint of aantonen wanneer er iets is.

Bezoek zal hij luid aankondigen, maar eens kennis gemaakt houd het blaffen op. Het is geen keffer. Hij speelt graag met mensen en kinderen ook met andere honden kan hij goed overweg. Hij houdt van warmte en is zeker niet geschikt om in een buitenhok te plaatsen vanwege zijn zeer korte vacht is het een echte huishond.

Omwille van die korte vacht blijft hij wel proper en is er van de rui weinig te merken. Hij houd van menselijk contact maar kan ook gemakkelijk alleen gelaten worden binnenshuis.

Beweging

Duitse Pinschers hebben een gemiddelde behoefte aan beweging.Ze gaan graag mee als u een stukje gaat fietsen , maar drie maal daags een blokje om en wat met de hond spelen is zeker niet voldoende.

Erfelijke ziekten

Heupdysplasie en oogafwijkingen kunnen voorkomen evenals cryptorchide. Dit ras heeft ook een verhoogd risico op von Willebrand Disease; een bloedstollingsprobleem.

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Ledenfoto's van de Duitse pinscher

Er zijn 14 honden van het ras Duitse pinscher

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x