Norrbottenspets

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Scandinavische jachthonden
Land van oorsprong Zweden
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Norrbottenspets is een Zweeds ras dat verwant is aan de Finse Spits en de Noorse Bunhund. Jarenlang dacht men dat het was uitgestorven, maar de Lapse jagers bleken gewoon te hebben doorgefokt met hun honden. Hoewel het ras in de zuivere vorm weer is opgebouwd is het toch zelfs in zweden nog een zeldzame verschijning. De Norrbottenspets is een zelfstandige en energieke hond, die zelfbewust is en wat terughoudend tegen vreemden kan zijn.

Een Norrbottenspets opvoeden

De Norrbottenspets is een attente en werkgrage hond heeft een duidelijke hand nodig en een vriendelijke opvoeding.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Norrbottenspets? Kijk dan op onze Norrbottenspets opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Norrbottenspets reu is 45 cm, de teef 42 cm. Het gewicht van de Norrbottenspets is 10-12 kg. Kleur: De kleur van de Norrbottenspets is wit met rode of roodbruine aftekening.

Aard

Deze moedige, levendige en stoere hond is zeer actief en heeft een groot uithoudingsvermogen. De Norrbottenspets heeft een evenwichtige persoonlijkheid en is nooit nerveus of agressief. Deze aanhankelijke hond kan goed overweg met kinderen. Het is ook een goede waakhond. De Norrbottenspets kan zich aan het stadsleven aanpassen, mits hij regelmatig voldoende beweging krijgt. Vaak borstelen is nodig.

Beweging

De Norrbottenspets heeft vrij veel beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.