Honden centrum

Noorse buhund (21085x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Noorse buhund

Davy Agten

Foto 's Noorse buhund

foto: Noorse buhund foto: Noorse buhund foto: Noorse buhund foto: Noorse buhund foto: Noorse buhund foto: Noorse buhund foto: Noorse buhund foto: Noorse buhund foto: Noorse buhund foto: Noorse buhund

Video's

Noorse buhund Noorse buhund Noorse buhund

Algemeen

 • Groep:Scandinavische waak- en herdershonden
 • Land van oorsprong:Noorwegen
 • Algemeen voorkomen:De Noorse Buhund ( of Noorse Herdershond, Nordiske Sitz-hunde ) heeft als originele benaming de 'Norsk Buhund' en behoort tot de rassengroep van de Arctische Waak- en Herdershonden. Hij behoort bij dezelfde variëteit als de Herdershonden van Groenland, Siberië en Kamchatka.

  Deze hond werd gebruikt als hoeder bij het vee, als trekker van de 'kometik' ( een sloort slee ) en als hulp van de jagers. Reeds sinds de Middeleeuwen heeft hij deze functies vervult. Hij heeft net als de Border Collie een natuurlijke aanleg om alles te hoeden, maar hij beschikt ook over een goeie neus.

  Pas in de jaren twintig van de vorige eeuw, kreeg het ras buiten Noorwegen bekendheid ( vooral in Engeland ). De naam komt van het Noorse "bu" hetgeen bouwplaats, of ontginning betekent. Dankzij het compacte lichaam is de hond in staat op het moeilijke Noorse terrein te werken. De Noorse Buhund is iets kleiner dan de Oude Noorse Herder. Tegenwoordig wordt de Buhund meestal gebruikt als waakhond en gezelschapshond.

  Het zijn honden die makkelijk blaffen, maar die zeer vriendelijk van aard zijn en erg veel energie hebben.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 4
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 5

Training Noorse buhund

De Noorse Buhund leert snel. Maar je moet wel een consequente opvoeding geven en er moet veel afwisseling zitten in de oefeningen, zo krijg je een perfecte leerling en blijft hij ook attent.

Loslaten (zodat hij eens een stukje kan rennen) is geen probleem voor de Noorse Buhund. Hij loopt heus niet weg, omdat hij als een herder gewoon is om bij u te zijn. De Buhund is zeker geschikt voor verschillende hondensporten.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Noorse buhund? Kijk dan op onze Noorse buhund opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Buhund reu is 43-47 cm, de teef 41-45 cm. De Buhund reu weegt 14-18 kg, de teef 12-16 kg.
Kleur: De Buhund is tarwekleurig of zwart.

Aard

De Buhund is moedig en energiek, zeer vriendelijk en gericht op het eigen gezin, erg verdraagzaam met kinderen. Hoewel de dieren erg waaks zijn en bij bezoek zullen aanslaan, zullen ze vreemden niet van het erf houden. Daar zijn ze te vriendelijk van aard voor: waarschuwen vinden ze voldoende.

Beweging

Hij heeft een zeer groot uithoudingsvermogen. Dus heeft hij veel behoefte om aan lange wandelingen te doen. Zodat hij zich eens goed kan uitleven. Hou u niet tegen om eens te lopen of te fietsen met de Noorse Buhund, of om aan hondensport te doen.

Hoe meer hoe liever én hoe beter.De Buhund kan in de stad leven, maar dan moet hij wel veel beweging krijgen en een voldoende ruimte.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Er zijn 1 hond van het ras Noorse buhund

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x