Mastín del Pirineo - Pyrenese Mastiff

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Type berghond
Land van oorsprong Spanje
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 0 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Mastin de los Pirineos ( of Mastin d'Aragon, Mastin del Pirineos, Pyreneese Mastiff ) heette oorspronkelijk de Perro Mastin de los Pirineos en behoort tot de groep van het Molosser Bergtype. Dit Spaanse ras is afkomstig van de zuidelijke hellingen van de Pyreneeën en wordt daarom vaak verward met de Pyreneese Berghond. De Pyreneese Berghond is echter een totaal ander ras en is van Franse herkomst. De geschiedenis van beide honden en ook van de Spaanse Mastiff loopt echter parallel. Vooral in de vroege ontwikkelingsjaren overlapten de geschiedenissen van de rassen elkaar. Waarschijnlijk hebben Spaanse herders, Franse herders en herders uit andere aangrenzende gebieden hun kuddebewakers met elkaar geruild en aan elkaar uitgeleend. Uiteindelijk werd in het midden van de19de eeuw besloten om de rashond , Mastin de los Pyreneos, uit te roepen als een op zichzelf bestaand ras. Tegenwoordig neemt de populariteit van deze dieren vooral in Spanje aanzienlijk toe. Ze worden gebruikt als goede waakhonden of als vriendelijke gezelschapshonden. Deze Mastin is, zoals zijn naam al aangeeft, een stevig gebouwde en krachtige hond.

Een Mastín del Pirineo - Pyrenese Mastiff opvoeden

Consequente opvoeding van jongsaf aan. De Mastin de los Pirineos heeft veel beweging en ruimte nodig. Deze hond is niet geschikt om op een kleine oppervlakte te houden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Mastín del Pirineo - Pyrenese Mastiff? Kijk dan op onze Mastín del Pirineo - Pyrenese Mastiff opvoeden pagina.

Uiterlijk

Schofthoogte: Mastin de los Pirineos reu 77 cm en Mastin de los Pirineos teef 72 cm. Gewicht: 55 tot 70 kilo. Tevens iets en lichter. Kleur: Wit met twee grote geelbruine of roodgele vlekken, die de wangen bedekken, en bij de staartaanzet.

Aard

Vriendelijk en hartelijk en is onverschrokken trouw. De Mastin de los Pirineos vervult plichtsbewust zijn taken, is een waardig gezelschap en een beschermer voor het leven. Het is een moedige vriend, maar wantrouwig tegenover vreemden, waarvoor hij nooit zal terugdeinzen. Het geblaf van deze hond is laag en diep. Hij is vriendelijk ten opzichte van soortgenoten.

Beweging

Deze Mastin is geen stadshond en houdt er helemaal niet van om opgesloten te zitten. Hij heeft veel lichaamsbeweging nodig en naast de dagelijkse wandelingen heeft hij ook de behoefte om zich op een grote ruimte langdurig vrij te kunnen bewegen.

Erfelijke ziekten

Heupdysplasie komt geregeld voor bij de Mastin de los Pirineos.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.