Markiesje

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Niet erkende rassen
Land van oorsprong Nederland
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Het Markiesje is een creatie van Nederlandse hondenliefhebbers. Getrouw aan zijn spaniel erfgoed, werkt hij als jachthond en retriever. Deze hond wordt ook door verschillende Hollandse bloemenkwekers gebruikt om de zeer waardevolle tulpenvelden te bewaken. De hond heeft een zeer lichte tred en kwijt zich bijzonder vlijtig van zijn taken met vereiste professionaliteit en lichtvoetige elegantie. Deze Nederlandse bloeier is een hybride : een Dwergpoedel, Nachtvlinderhondje en mogelijk een kleine Brittany werd gekruist om het Markiesje tot bloei te brengen.

Een Markiesje opvoeden

Rustige opvoeding. Het aanhankelijke Markiesje leert makkelijk en graag.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Markiesje? Kijk dan op onze Markiesje opvoeden pagina.

Uiterlijk

Reuen en teven ca. 35 cm. Gewicht 6-8 kg. Kleur: Effen zwart of zwart met witte aftekening. Deze witte aftekening dient zich hooguit te uiten als een bles op het hoofd, waarbij de wangen zwart zijn, als een borstvlek of als witte voetjes en een witte staartpunt.

Aard

De charme en intelligentie van het ras zijn onmiskenbaar. Hij is makkelijk te trainen en vergeet nooit wat hem geleerd is. Het ras heeft de neiging onafhankelijk te zijn en kon nogal afstandelijk zijn tegenover vreemden. Vaak is hij stil en terughoudend. Zachtaardig en vriendelijke hond. Het Markiesje is aanhankelijk en verdraagzaam, maar wel waaks.

Beweging

Het Markiesje heeft een gemiddelde beweging nodig.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.