Epagneul nain continental phalène

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Continentale dwergspaniëls
Land van oorsprong België - Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Tegenwoordig wordt de phalene in alle West-Europese landen gefokt, vooral in België, Nederland en Frankrijk. Zijn haar is dicht en enigszins grof en kan 7,5 cm lang worden, aan de staart zelfs 15 cm. Het gezicht, de bek, de voorzijde van de poten en het gedeelte onder de knie blijven kortharig. Alle kleuren zijn toegestaan, als de neusspiegel maar zwart is. Ondanks zijn geraffineerde uiterlijk is de phalene een zeer waakzame en moedige hond. Hij is intelligent en gehoorzaam, maar kan bij een verkeerde opvoeding flink eigenwijs worden. Er bestaat naast de phalène ('Nachtvlinderhondje')met hangende oren ook een variant met staande oren, de papillon ('Vlinderhondje'). Beide varianten kunnen zelfs in dezelfde worp voorkomen. De phalène wordt ook wel 'continentale dwergspaniël' genoemd, ook al heeft hij met de spaniël hooguit zijn kleuren gemeen.

Een Epagneul nain continental phalène opvoeden

Nachtvlinderhondjes zijn vriendelijk en leren makkelijk. Ze zijn erg enthousiast en vrij makkelijk op te voeden. Wees alert op toegeeflijkheid: een nachtvlinderhondje dat geen duidelijkheid krijgt in wat wel en niet mag kan zich, zo klein als hij is, wel degelijk ontwikkelen tot een bazig hondje!

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Epagneul nain continental phalène? Kijk dan op onze Epagneul nain continental phalène opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 20-28 cm Gewicht: max. 5 kg Kleur: rood, bruin of witgevlekt Bijzonder kenmerk: vlindervormige, hangoren

Aard

Het Nachtvlinderhondje is een uitgesproken gezelschapshondje: vriendelijk, speels, aanhankelijk. Hoewel ze wel waaks zijn, wordt er niet overdreven geblaft. Vlinderhondjes zijn prima geschikt voor hondensport als gehoorzaamheidstraining.

Beweging

De behoefte aan beweging van deze hond is heel eenvoudig. Hij past zich aan aan het activiteitenniveau van zijn gezin

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.