Japanse spits

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Aziatische keeshonden
Land van oorsprong Japan
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

De Japanse Spits ( of Japanse Keeshond ) heeft als originele benaming de Nihon Supittsu en behoort tot de rashondengroep van de Aziatische Keeshonden en soortgelijken. Deze Japanse Spits is een aparte rashond en mag niet verward worden met bijvoorbeeld de Amerikaanse Eskimohond. Hij komt uit een ander land en stamt af van andere honden. De Amerikaanse Eskimohond stamt waarschijnlijk af van de Duitse Spits, maar de Japanse Spits stamt waarschijnlijk af van de Siberische Samojeed. Deze Samojeden werden uitsluitend gefokt voor hun kleine afmetingen, en het eindresultaat was de Japanse Spits. De ontwikkeling van het ras ging tot diep in de 19de eeuw door. Vandaag de dag wordt het ras overal ter wereld verkocht, maar het heeft nog steeds geen vaste voet in den hondenwereld. De Japanse Spits heeft nochtans het klassieke noordelijke uiterlijk dat vele liefhebbers aanspreekt.

Een Japanse spits opvoeden

De Japanse Spits leert makkelijk en vlot en heeft plezier in spelletjes en oefeningen, mits er geen te harde hand wordt gebruikt. Hij zal zijn baas graag willen plezieren en pikt snel dingen op.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Japanse spits? Kijk dan op onze Japanse spits opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Japanse Spits reu 30-38 cm, de teef iets kleiner. Gewicht ca. 12 kg. Kleur: Bij de Japanse Spits is zuiver wit is de enige toegestane en voorkomende kleur.

Aard

Vrolijk en waakzaam, zelfstandig en aanhankelijk. Het zijn moedige en actieve honden die zeer waaks zijn maar geen overmatige neiging tot blaffen hebben. De Japanse Spits is een vrolijke, vriendelijke, intelligente en lieve hond. Hij houdt ervan om dingen te ondernemen met de baas en is, mits goed opgevoed, goed gehoorzaam. Bij voldoende beweging zal hij zich in huis rustig gedragen. Agressie binnen het ras is niet bekend en het houden van meerdere honden, ook van andere rassen, is geen probleem. Met kinderen kan hij prima overweg. Wel moet de omgang tussen kind en hond altijd in de gaten gehouden worden door ouder of hondeneigenaar.

Beweging

De Japanse Spits is een actief hondje dat vrij veel beweging nodig heeft.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.