Honden centrum

Samojeed (54238x bekeken)

maak een widget

Raskenmerken Samojeed

Davy Agten

Foto 's Samojeed

foto: Samojeed foto: Samojeed foto: Samojeed foto: Samojeed foto: Samojeed foto: Samojeed foto: Samojeed foto: Samojeed foto: Samojeed foto: Samojeed

Video's

Samojeed Samojeed Samojeed Samojeed

Algemeen

 • Groep:Sledehonden
 • Land van oorsprong:Rusland
 • Algemeen voorkomen:De samojeed is een keeshond uit Noordwest-Azië en Noordoost-Europa. Het ras werd door de stam van de Samojeden gehouden voor het hoeden van rendierkuddes en als waakhond.

  De sterke en taaie samojeed bleek ook geschikt als sledehond, zodat hij op tal van poolexpedities werd ingezet.

  Prettig aspect van de samojeed als huishond is dat hij geen jagersinstinct heeft en vriendelijk is tegenover andere huisdieren.

  In Alaska werd de samojeed gefokt als inheemse sledehond. In de VS en in Europa wordt de samojeed nu voornamelijk als huis- en begeleidingshond gefokt. Met zijn typische gelaatsuitdrukking - de samojeed lijkt altijd te glimlachen! - en zijn volle witte, soms crèmekleurige vacht heeft de samojeed het hart van menig hondenliefhebber gestolen. De verzorging van die vacht vergt wel wat extra tijd en aandacht.

  Dit ras is beroemd en geliefd vanwege zijn trouwe, inschikkelijke en gehoorzame aard. Bovendien zijn samojeden uitstekende waakhonden. De samojeed doet qua grootte niet onder voor de keeshond.
 • Kindvriendelijkheid:
  • 4
 • Hondvriendelijkheid:
  • 3
 • Gehoorzaamheid:
  • 4
 • Kan alleen zijn:
  • 3
 • Heeft beweging nodig:
  • 4

Training Samojeed

Een Samojeed opvoeden is niet zo gemakkelijk, ook al zijn ze redelijk gehoorzaam maar niet slaafs. Het beste is dat je de oefeningen zoveel mogelijk afwisselt. Als je steeds weer hetzelfde commando herhaald kan de Samojeed wel eens zijn koppige aard laten zien.

Je moet wel laten zien wie de baas is maar slaan of roepen helpt hier niet, dus hou er rekening mee.

De Samojeed is wel een sportieve hond. Dus het doen van G&G, behendigheid, Flyball, U.V., Obedience of de sledehondensport kan geen kwaad en dit kan hij aan. Je moet wel ervaring hebben voor hoe je een hond moet op te voeden.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Samojeed? Kijk dan op onze Samojeed opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 50-60 cm
Gewicht: 20-32 kg
Kleur: wit, crèmekleurig
Bijzonder kenmerk: typerende, 'glimlachende', gelaatsuitdrukking

Aard

Vriendelijk, open, oplettend en levendig. Het jachtinstinct is erg gering aangwezig. ontwikkeld. Nooit schuw, noch agressief. Heel sociaal, kan niet als waakhond gebruikt worden.

De Samojeed zwerft graag dus laat hem niet te snel los. Hij heeft ook een groot uithoudingsvermogen en zo blijft hij tot op hoge leeftijd speels. Ze zijn wel wat luidruchtig en blaffen graag.

De Samojeed kan redelijk gehoorzaam zijn.

Beweging

Hij heeft veel beweging nodig. Dus grote wandelingen of eens lopen of fietsen (als hij in goede conditie is en volwassen) kan heus geen kwaad.

Hou rekening met zijn vluchtinstinct dus een grote omheining is aan te raden.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Fokkers

Verenigingen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de site verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je gratis toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.

Er zijn 4 honden van het ras Samojeed

Download nu GRATIS:
"De perfecte hond"
even geduld
sluiten x