Duitse keeshond

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Europese keeshonden
Land van oorsprong Duitsland
Fokkers 1 hondenfokker
Rasverenigingen 2 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Deze keeshond is met zijn grootte tot 50 cm ongeveer even groot als de keeshond. Een kenmerkend verschil is echter de kleur van zijn opstaande pels. Bij de grote Duitse keeshond mag die uitsluitend wit, bruin of zwart zijn. Dit ras geldt als een integere en moedige bewaker van huis, tuin en bezit.

Een Duitse keeshond opvoeden

Een typische eigenschap van Keeshonden is hun ongelooflijke nieuwsgierigheid. Ze willen alles onderzoeken en als er iemand belt, staan ze vóór jou bij de deur om te zien wie er nu weer op bezoek komt. Gehoorzaamheid is niet altijd hun sterkste kant. Ze luisteren wel, maar enkel en alleen als hen dat zelf goed uitkomt. Daarom is het maar gelukkig dat ze elk jachtinstinct missen, zodat je ze rustig los kunt laten lopen in het bos. Plus ze zijn leergierig en tijdens de socialisatie periode een puppy cursus volgen dan heeft u al veel gewonnen.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Duitse keeshond? Kijk dan op onze Duitse keeshond opvoeden pagina.

Uiterlijk

Grootte: 40-50 cm Gewicht: ca. 18 kg Kleur: wit, bruin of zwart

Aard

Een Grote Keeshond is een echte gezinshond. De Grote Keeshond hoort niet thuis in een kennel. Hij is graag in de buurt van zijn baasje. De Keeshond is nieuwsgierig en bemoeizuchig aangelegd. Ten opzichte van vreemden neemt hij een afstandelijke houding aan. De Grote Keeshond kan het goed vinden met rasgenoten. Andere rassen kunnen nog wel eens problemen geven, hiervoor kunt u contact opnemen met de rasvereniging. Met kinderen kan de Grote Keeshond het goed vinden, als hij met ze opgroeid. Als de Grote Keeshond goed opgevoed wordt dan blaft hij niet zo veel. De keeshond staat namelijk bekend om het vele blaffen.

Beweging

Met de Grote Keeshond hoeft u niet uren te wandelen. Het is wel belangrijk dat hij zijn energie goed kwijt kan. Om te voorkomen dat de Grote Keeshond te dik wordt, daarmee is de Grote Keeshond erfelijk belast, is dagelijks een lange wandeling belangrijk.

Erfelijke ziekten

Wordt snel te dik

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.