Griffon Korthals

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Type griffon
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

In de 19de eeuw ( 1870 ) fokte de Nederlander Eduard Korthals een nieuw jachthondenras. Hij had kennis van de erfelijkheid en beschikte over de geschikte honden, zoals Griffons, Setters, Spaniels, de Duitse Staande Hond en de Otterhound. Uit deze honden fokte hij een veelzijdige Staande Hond met een ruige, harde vacht. Gezien er Griffonachtige honden in heel West-Europa voorkwamen, werd er een kynologische strijd gevoerd voor het thuisland van de Griffon. Tenslotte werd de Griffon toegeschreven aan Frankrijk, als land van oorsprong. De Griffon Korthals is een vastberaden werker en een uitstekende zwemmer. Hij is prima geschikt om in ruig terrein te werken. De bijzondere vacht beschermt hem tegen alle weersomstandigheden. Sedert zijn bestaan is hij een bijzonder veelzijdige jachthond geweest. Van aard is hij trouw, aanhankelijk en kameraadschappelijk. Het is een plezier om met deze hond te werken, vanwege zijn prettig karakter.

Een Griffon Korthals opvoeden

De Griffon Korthals is over het algemeen goed op te voeden. De baas dient conseqeunt te zijn en over geduld te beschikken. De Griffon Korthals leert snel en graag. Hij heeft behoefte aan een goede band met zijn baas.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Griffon Korthals? Kijk dan op onze Griffon Korthals opvoeden pagina.

Uiterlijk

De Griffon Korthals reu is 55-60 cm, de teef 50-55 cm. Het gewicht van de Griffon Korthals is 25-35 kg. Kleur: Bruin of bruin met witte aftekening, oranje met witte aftekening. Schimmelaftekening in het wit is toegestaan en gebruikelijk. De witte vachtdelen geven een staalgrijze indruk, hetgeen ook gewenst is en veroorzaakt door schimmelaftekening in de ruwharige vacht.

Aard

De Griffon Korthals is een temperamentvolle, moedige hond die uitstekend werkt als jachthond. Hij verwijst goed en gaat graag te water. Hij wordt gebruikt op kleinwild maar ook voor zweetwerk bij de jacht op grofwild. Hij is opgewekt en baasgericht van aard, zeer stabiel en waaks. Hij is geschikt om in huis te houden en is vriendelijk voor kinderen.

Beweging

De jacht is natuurlijk zijn specialiteit, maar ook niet-jagers kunnen zich met dit ras flink uitleven. In Fly-ball, behendigheid, reddingshondenwerk, breitensport en lange wandelingen moet dit ras niet onderdoen. Als deze hond zich verveelt, gaat hij kattekwaad ( zeg maar, hondenkwaad ) uithalen. De Griffon Korthals is dus duidelijk een hond voor actieve hondenliefhebbers.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.