Grand griffon vendéen

Kindvriendelijkheid
Hondvriendelijkheid
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Gehoorzaamheid

Groep Grote lopende honden
Land van oorsprong Frankrijk
Fokkers 0 hondenfokkers
Rasverenigingen 1 rasverenigingen

Algemeen voorkomen

Over zijn afstamming bestaan verschillende meningen, de meest waarschijnlijke is, dat hij is ontstaan uit een vermenging van Chiens Fauves de Bretagne (roodbruine ruwharen) en de Chiens Blancs du Roi (gladharige witte koningshonden). Ook is er gebruik gemaakt van de Griffon Gris de St. Louis (grijs- of zwartachtige ruwharen) en de Griffon de Bresse. De Griffon de Bresse stamt af van de Seguiërs. Dit waren dichtbehaarde Keltenbrakken. Daarom bestaan er binnen de Griffons Vendéens nu nog zoveel kleuren en kleurcombinaties. Rond 1920 waren de Grands Griffons Vendéens praktisch uitgestorven. Hondenkenner Couturier besloot jaren later een poging te ondernemen om de Grand Griffon Vendéen terug te fokken en met succes. Nu is dit prachtige adellijke ras met zijn edele hoofd en zware diepe stem weer in volle glorie aanwezig, al zal hij nooit meer zo populair worden dan tijdens de bloeiperiode in de 19e eeuw, toen hij veel werd gebruikt voor de jacht op wolven. Deze Grand heeft een 'middelgrote' broer : de Briquet Griffon Vendéen en ook nog een 'kleine' broer : de Grand Basset Griffon Vendéen.

Een Grand griffon vendéen opvoeden

De Grand Griffon Vendéen heeft een consequente opvoeding nodig.

Ben je op zoek naar meer informatie over het trainen van je Grand griffon vendéen? Kijk dan op onze Grand griffon vendéen opvoeden pagina.

Uiterlijk

Hoogte van de Grand Griffon Vendéen is 38-42 cm. Kleur: Eenkleurig: roodachtig-geel, haaskleurig wit of grijs. Tweekleurig: wit met rood, wit met zwart of wit met grijs. Driekleurig: wit, zwart, en rood, wit met haaskleur en wit, grijs en rood.

Aard

De Grand Griffon Vendéen staat bekend om zijn stevigheid, stoerheid, kracht en koppigheid. Hij is onafhankelijk, heeft een sterke wil en is minder gehoorzaam. Met zijn uitstekende stem en scherpe neus is de Grand Griffon Vendéen een goede meutehond. Hij is niet bang voor ruig terrein en water. Hij begint ontzetten enthousiast aan de jacht, maar kan het jachttempo niet altijd aanhouden. Soms krijgt hij een kleine inzinking en dan moet hij rusten. Verder is het een rustige, aanhankelijke en vriendelijke gezelschapshond. Kan ook koppig verdrag vertonen. De Grand Griffon Vendéen heeft een baas nodig die dit gedrag begrijpt.

Beweging

De Grand Griffon Vendéen is geen stadsbewoner. Hij is meer geschikt voor het leven op het platteland, want hij heeft ruimte nodig en veel beweging.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe hondenrassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.